Vissza

NYERŐMAGYAROK.eu - Az ember a siker mögött

 Nyitólap  Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 

Atractor Kft.

Budapest

A mobilnetes holter életet ment

Az Atractor Kutatási, Fejlesztési és Szolgáltató Kft. 2009-ben alakult, a cég fő tevékenysége a CardiaCom-projekt, amelynek dr. Báthory Zsigmond ügyvezető tulajdonos szerint az a fő célkitűzése, hogy az orvosi monitorozó technológiát, és az azokat kiszolgáló műszereket mobilinternet-alapúvá tegyék. – Mobilinternet-alapú megoldásokon azt értjük, hogy a kliensrendszer bármikor kapcsolódhat internethez és különböző szolgáltatásokat kaphat onnan, illetve az interneten keresztül bárki el tudja érni a klienst, amely különböző szolgáltatásokat nyújthat a számára – hangsúlyozza dr. Báthory Zsigmond. A projektvezető szerint sem monitorozó, sem pacemaker-technológia nem képes erre jelen pillanatban a világon.

A rendkívül bonyolult és összetett rendszer egyrészt egy implantátumra vagy hordható eszközre épül, ehhez illeszkedik a kapcsolati rendszer, amely a klasszikus mobiltechnológiát ötvözi az orvosi műszertechnológiával. A hátteret egy szerverrendszer biztosítja, amely az összes adatot és a kapcsolódó szolgáltatásokat kezeli, és biztosítja a hozzáférést a páciens, az orvosa és esetenként a páciens hozzátartozója számára.

Atractor Kft.
Báthory Zsigmond ügyvezető tulajdonos

A CardiaCom IMPLANT-projekt a Horizon 2020 SME Instrument első fázisában nyert: ez egy három hónapos időszakot jelentett a cég számára. Mivel az Atractor által kifejlesztett terméknek nincs valódi versenytársa, szükség volt egy teljesen új piaci koncepció kidolgozására. Az már egyértelmű, hogy óriási érdeklődés várható az orvosszakma részéről, de a profi egyéni és csapatsportokban vagy a gyógyszerkísérletekben is forradalmi változást hozhat a CardiaCom technológiája. Az ügyvezető kiemeli, ahhoz, hogy az ötletükkel „meg lehessen indulni”, minimum egy sikeres második fázis kellene. A projekt eddig nem nyerte el az SME Instrument Fázis 2 támogatását, ugyanakkor a megalapozott, és minden részletre kiterjedő előkészítési szakasz után megerősített tárgyalási pozícióval indulhatnak.

Atractor Kft.

A CardiaCom projektje legalább három iparági szegmenst köt össze: az orvosiműszer-technikát, a telekommunikációt és a gyógyszeripart. Az Atractor Kft. a CardiaCom-projektben magát a core (mag-)technológiát biztosítja, amelynek az alapfeladata, hogy a páciens folyamatos felügyelet alatt legyen. – Folyamatosan mérjük és elemezzük az adatokat azért, hogy adott esetben riasztani tudjunk. Másrészt minden adatot megőrzünk, ezek – feldolgozva – felkerülnek a szerverre, ahol a weben keresztül a páciens orvosa különféle diagnosztikákat végezhet a páciensen valós orvos-beteg találkozás nélkül. Ezek a lehetőségek biztosítják a személyre szabott gyógyszerprotokollok beállítását, illetve a veszélyes helyzetekben akár az automatikus mentős beavatkozást. Még mielőtt a mentőorvos találkozna a beteggel, felkészülhetne a weben kapott adatok, kórelőzmények alapján, nem mellékesen valós időben látná a kiérkezés előtt a beteg élettani paramétereit.


Parlag helyett bioüzemanyag
Fenntartható környezethasználat
Magyar kutatók a csontritkulás ellen
Nemzetközi szakértői hálózat a jövő boraiért
Szoftver a jövőnek
Fénnyel nyerők
Magyar okosszemüveg pilótáknak
Jövőmentő szupernövények
Előrelépés
A fájdalommentes diagnosztikáért
Hitelesfelhőkben a jövő
Budapest, startup főváros
Égető problémamegoldás
Mikroszkóp alatt a ponty paraziták
A látvány hangja
Az ellenállás kultúrája
A szőlők őre
Adattovábbítás felsőfokon
Szektorközi kapcsolatépítés
Időben a cukorbetegség ellen
Tűk a szénakazalban
Tapintva látás
Motor a járműhöz
Versenyfutás az idővel
Együttműködésben a siker
Fókuszban a felszín alatti vizek
Új horizont az erdőtűzoltásban
Robotot a bányába!
Precíz barázdáltság
Platform a betegekért
Eredményesebb szűrővizsgálatokat!
Az integrált ellátásért
A fenntartható tömegközlekedésért
Előrelépés a kisbolygókutatásban
Pillanatkép a félelemérzetről
A balesetveszély gyorsabb felismerése
Olcsóbban fenntartható adatközpontok
Magyarok a 3D jövőjéért
Projekt a Keleti Partnerségért
Ősgabonákkal a változatosabb étkezéskultúráért
Új módszerek a baromfi génmegőrzésben
Tanulni képes robotok
A fényszórókban is a LED-é a jövő
Magyar sikertörténet a gyógyszerkutatásban
Tisztítószer szennyvíziszapból
Biztonságos adattárolás helyben
Energiatudatosság látványosan és játékosan
Magyarok a Lyme-kór ellen
A változatosabb mezőgazdaságért
Közlekedésszervezés a lakosság bevonásával
Az adat életet menthet
A stresszes növények védelmében
Impresszum| Jogi nyilatkozat| Cookie-tájékoztató| Kapcsolat