NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Horizon 2020
Csúszótömítésekhez használt eszközök textúrájának optikai ellenőrzése magyar fejlesztéssel
Precíz barázdáltság
Optimal Optik
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
BNPI, KNPI, KMNPI, MME, ELMŰ

LIFE
Nyerő helyzetben a túzok
Légvezetékek megszüntetésével és szemlélet-változtatással emblematikus nagymadarunkért

A túzok nem véletlenül a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), valamint a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság címerállata: Európa legnagyobb testű röpképes madara kifejezetten otthon érzi magát a Kárpát-medencében, a huszadik század végén az állománya azonban drasztikusan csökkent. A kétezres évek közepén az összehangolt természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően stabilizálódott a helyzete, ám a veszélyeztető tényezők csökkentésére van szükség ahhoz, hogy az élőhelyén tartsuk és megőrizzük ezt a csodálatos madárfajt. Osztrák vezetéssel, magyar partnerekkel 2016-ban újabb LIFE-nyertes projekt indult a túzokállomány megőrzéséért – az MME munkatársaival beszélgettünk a kitűzött célokról.

 

A történet
Humtour
Budapest
COSME
A méhészeti workshoptól az üvegfújásig
Ökoturisztikai csomagok kidolgozása a magyar vidéken közvetlen brüsszeli forrásból

Több olyan turisztikai célpont létezik Magyarországon, ami ugyan sok sportolási vagy kikapcsolódási lehetőséget tudna nyújtani, mégis kevésbé ismert itthon, és különösen Európában. Ha egy adott célprogramhoz a környező településeken további szolgáltatásokat tudnak csatolni, az már több napon át is kifejezetten élvezetes lehet, akár az egész család számára. Szabó-Diószeghy Ágnes jó érzékkel és ügyes üzleti tervvel pályázott, és nyert a COSME Program Erasmus fiatal vállalkozóknak kiírásában. Humtour nevű turisztikai projektje a magyar vidék fejlesztésére és népszerűsítésére irányuló ökoturisztikai társadalmi vállalkozás. A projektgazdával beszélgettünk.

A történet
Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány
Orosztorony-Budapest
Erasmus+
Karrier és természetvédelem?
Az utánpótlás támogatása, helyzetbe hozása magyar kezdeményezéssel

Már hosszú ideje foglalkozik a természetvédelmi szektoron belüli utánpótlás-teremtés problémájával a Zala megyei Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány. A Dr. Klein Ákos vezette szervezet munkatársai rájöttek, a felsőoktatási intézmények hatalmas akadémiai, lexikális tudást adnak, ám tehetséges hallgatók tömegei maradnak szakirányú állás nélkül. A természetvédelemért tenni akaró fiatal munkaerőt helyzetbe kell hozni, támogatni kell; Erasmus+ támogatta projektjük célja egy innovatív oktatási segédanyag és egy interaktív e-Learning honlap kidolgozása, amely hatékonyan segíti a hallgatók felkészítését az álláskeresésre.

A történet
Loffice
Budapest
Erasmus+
Ötletelj, vállalkozz!
A közösségi irodai munkamodell népszerűsítése a vállalkozói kedv motiválásával

Budapest Youth#Challenge címmel rendezett június elején vállalkozói workshopot a budapesti Loffice közösségi iroda húsz év körüli fiataloknak. A workshop egy nemzetközi projekt része (modulja) volt: a kezdeményezés célja a közösségi irodai lét népszerűsítése mellett elsősorban a fiatalkori vállalkozói kedv motiválása volt. Az hét európai coworking iroda által fémjelzett teljes projekt a napokban zárult. Zászkaliczky Anna Eszter projektvezetővel beszélgettünk a Loffice kedélyes teraszán.

A történet
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Eger
LIFE
Madárbarát vezetékek
Több évtizedes közös munka a kerecsensólyom védelméért

Már harmadik ciklusát éli a kerecsensólyom védelméért indított LIFE projekt. A többszörös díjnyertes társulás 2006-ban indult, 2010-2014 között folytatódott, jelenleg a harmadik szakaszát éli. Az első két pályázatról bővebben Fidlóczky József projektvezetőt, Tóth Péter elektromos szakmai felügyelőt, Bagyura János MME partner-koordinátort és az ÉMÁSZ képviseletében Märcz Lászlót kérdeztük. A legutóbbi projektről készült beszámolónk itt olvasható. Mint konzorciumvezető, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3 millió eurót nyert a projekt megvalósítására 2010-2014 között, ami a négymilliós költség hetvenöt százaléka.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat