NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
LIFE
LIFE VisPO: szemléletformálás és evezős folyótisztítási akció az ERI Hungary projektjében
Önkéntesekkel a tisztább Dunáért
ERI Hungary
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Budapest
Horizon 2020
A stresszes növények védelmében
SolACE: kedvezőtlen termőhelyen is fenntarthatóvá tennék a burgonya és a búza termesztését

A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban éri extrém stressz a növényeket, ez pedig komoly problémát jelent az európai országok mezőgazdasági termelésében. A SolACE-projektben az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) munkatársai európai partnerekkel együttműködve azt vizsgálják, hogyan lehet kedvezőtlen termőhelyen, aszályos körülmények között is a két fontos alapélelmiszer, a burgonya és a kenyérbúza termelékenységet fenntartani. A projekt eredményeként ellenállóbb növényfajtákkal és innovatív agrotechnikai megoldásokkal gazdagodhat az agrárium. 

A történet
Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
Budapest
Horizon 2020
Az adat életet menthet
Az Egészségügyi Menedzserképző Központ is részt vett az egyik legnagyobb szabású egészségügyi big data projektben

Az elmúlt évtizedekben felhalmozódott gigantikus adatállomány a jövő záloga. Eljött az adatvezérelt orvoslás kora, a rendelkezésre álló big data forradalmasítani fogja az egészségügyi ellátást. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja a legnevesebb európai műhelyekkel közösen vett részt egy 7 millió eurós, közvetlen brüsszeli finanszírozású projektben, amely céltudatosan ezekre az innovatív big data módszerekre fókuszált.

A történet
Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete
Százhalombatta
Creative Europe
Utazás az őskorba
Játékos előadássorozat a legnevesebb Duna-menti régészeti parkokban Creative Europe-támogatással

A legrangosabb Duna-menti prehisztorikus lelőhelyeket összekötő kulturális út létrehozásán dolgoznak abban a magyar irányítású projektben, amely a régészetet a kortárs művészettel és a digitális technológiával ötvözi. Az izgalmas kezdeményezés négy fő helyszíne Százhalombatta, a szerbiai Lepesnki Vir, a horvát Vucedol és a romániai Vaskapu. A Creative Europe által támogatott együttműködés az őskori kultúrák értelmezésének új lehetőségeit kutatja; a projektet a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete és a Pro Progressione koordinálja Petrányi Barna irányításával.

A történet
Hagyományok Háza
Budapest
Creative Europe
A kisebbségek hangjai az Unióban
Csángó, délszláv, roma és magyar-marokkói zenei formációk a Hagyományok Háza az első brüsszeli projektjében

Először nyert támogatást közvetlen brüsszeli forrásból a budapesti Hagyományok Háza. Az intézmény egy szlovén irányítású Creative Europe-projektben vesz részt, amelynek köszönhetően egyrészt külföldi fesztiválokra juthatnak el hazai nép- és világzenei formációk, másrészt a belga, olasz és szlovén előadók vehetnek részt a májusi Budapest Folk Festen.

A történet
Zugló Önkormányzata, BKK, MOBILISSIMUS Kft.

Horizon 2020
Közlekedésszervezés a lakosság bevonásával
Törökőr legégetőbb közlekedéssel kapcsolatos problémáira keresnek válaszokat a Sunrise-projektben

A budapesti Törökőr közlekedéssel kapcsolatos mobilitási fejlesztéséhez nyert támogatást Zugló Önkormányzata, a BKK Zrt. és a Mobilissimus Kft.; a nemzetközi konzorcium vezetője a Rupprecht Consult német kutatóintézet. A magyar tagok a projekttől azt várják, hogy a lakosság bevonásával szülessenek válaszok Törökőr közlekedéssel kapcsolatos speciális problémáira. 

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Cookie-tájékoztató| Kapcsolat