NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Horizon 2020
Hungaro Lux: magyar cég fejleszti az automotív világítástechnika következő generációját
A fényszórókban is a LED-é a jövő
Hungaro Lux Light Kft
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
Anthropolis Egyesület
Budapest
Erasmus+
Történetmeséléssel az önkép fejlesztéséért
Az Anthropolis Erasmus+ projektjei a tehetséggondozást és a személyiségfejlődést segítik

Elsősorban a környezeti, társadalmi, gazdasági felelősségvállalás fejlesztésével foglalkozik az eredetileg a kulturális antropológia népszerűsítéséért életre hívott Anthropolis Egyesület. A budapesti szervezet tökélyre fejlesztette a digitális történetmesélés módszertanát, az elmúlt években háromszor is elnyerték az Erasmus+ támogatását. A nyertes projektjeik felelőseivel beszélgettünk.  

A történet
Focusfox
Budapest
Creative Europe
Nyert a For Real
Kifejezetten emberinek tartja Muhi András producer a Cerative Europe-os pályázás folyamatát

Cantu Benjamin For Real című filmjének tervével nyerte el Muhi András producer a Creative Europe támogatását. Muhi kifejezetten rokonszenvesnek tartja, hogy a brüsszeli program nemcsak a pályakezdőket, hanem azokat is támogatja, akik már bőven tettek le az asztalra, illetve, hogy nem priusz, ha a pályázó egy korábbi projektje – külső okok miatt – befuccsolt. Magyarország egyik legsikeresebb producerével a Foxusfox hűvösvölgyi úti főhadiszállásán beszélgettünk.

A történet
Metropolis Media Group
Budapest
Creative Europe
Izgalmas sci-fi műfordítások
Meeting of Cultures: szupersztárok és egzotikumok a Metropolis Media Group 10 kötetes sorozatában

Tíz európai szerző magyar nyelvű kötetének megjelentetésére nyerte el a Creative Europe támogatását a Galaktika magazint is megjelentető Metropolis Media Group Kft. A kiadóknak az uniós pályázat óriási segítséget nyújt abban, hogy európai szerzőket, és különösen – kisebb nemzetek nyelvén íródott – értékes műveket bevezessenek a magyar könyvpiacon.

A történet
Magyar Diáksport Szövetség
Budapest
Erasmus+
Sporttudatosabb iskolákat!
Magyar irányítással dolgozzák ki a sportos iskolák európai védjegyrendszerét

A sportos iskolák védjegyrendszerét dolgozzák ki abban az európai projektben, amelynek vezetője a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Ez már a szervezet negyedik sikeres brüsszeli finanszírozású projektje; az MDSZ-nek köszönhető, hogy a többi tagállamban is népszerűvé vált az Európai Diáksport Napja, valamint, hogy 2018-ban várhatóan bekerül az unió által ajánlott kompetenciák közé az egészségtudatos, jövőorientált életvezetés is. Új, EU-PALS elnevezésű projektjük célja, hogy egy sportos iskola védjegy segítségével fejlessze az egészségközpontú oktatást és nevelést.

A történet
Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Biogáz Unió Zrt.

LIFE
Megoldások az élelmiszer-felesleg csökkentésére
A karitatív célú és a biogázként való hasznosítást tűzték ki célul az i-REXFO-projektben

Az élelmiszer-felesleg karitatív célú szelektálásának, valamint a visszamaradt veszteség biogázerőművekben való hasznosításának folyamatát dolgozzák ki az i-REXFO elnevezésű projektben, amelynek magyar tagja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Biogáz Unió Zrt. Az olasz vezetésű konzorcium célja, hogy megoldásokat dolgozzon ki a katasztrofális méretet öltő élelmiszer-hulladék csökkentésére.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat