NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
LIFE
PannonEagle LIFE: az egész térségre kiterjesztve folytatódik a ragadozómadár-védelmi projekt
Közösen a parlagi sasért
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Budapest-Kiskunság-Hortobágy
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
Syreon Kutató Intézet
Budapest-Kaposvár-Pécs
Horizon 2020
Az integrált ellátásért
Cél a több krónikus betegségben szenvedők összehangolt gyógyítása és ápolása

Nyugat-Európában egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a több krónikus betegségben szenvedők integrált ellátására, az egészségügyi és szociális tevékenységek összehangolására. A magyar ellátás egyik alapproblémája, hogy túlságosan szegmentált, ami különösen nehézkessé teszi a gyógykezelést. A SELFIE projekt ezen a problémán segítene két jó hazai példa bemutatásával, és a jó modell értékeléséhez szükséges eszközök kidolgozásával. Magyar részről a SYREON Kutató Intézet vesz részt a holland irányítású projektben. Dr. Pitter János György kutatóval beszélgettünk a SYREON-ban.

A történet
Syreon Kutató Intézet
Budapest
Horizon 2020
Eredményesebb szűrővizsgálatokat!
Mely tényezők akadályozzák meg, hogy a szűrőprogramok optimálisan működhessenek?

Igencsak ambiciózus az EUTOPIA projekt célkitűzése: a holland irányítású konzorcium a daganatos szűrőprogramok eredményes és költséghatékony megvalósításának akadályait kívánja feltárni az Európai Unió tagállamaiban. A projektszereplők azokra az – egyébként tagállamonként különböző – tényezőkre kíváncsiak, amelyek meghiúsítják az egyes vizsgálatok eredményességét. Magyarországról a Syreon Kutató Intézet vesz részt a munkában. Vokó Zoltán egyetemi tanárral, az intézet orvos-igazgatójával beszélgettünk az EUTOPIA eszközrendszeréről.

A történet
Polyphony
Nagyharsány–Budapest–Kijev–Lille
Creative Europe
Az ukrán dalkincs újra felfedezése
Both Miklós zenész népzenegyűjtő szenvedélyétől az Európában turnézó idős falusi asszonyokig

Már megérkeztek a villányi borvidékre azok a kelet-ukrán asszonyok, akik Both Miklós zenész kezdeményezésére és meghívására először hagyták el hazájukat. A 10. jubileumi Ördögkatlan Fesztiválra összesen 13 ukrajnai énekes jött el. Dalaikból olyan elemi erő, bánat, és határtalan derű árad, ami a népzenére kevésbé fogékonyak számára is felejthetetlen élményt nyújthat augusztus 5-éig; különösen az Ördögatlan kánikulával fűszerezett, bukolikus díszletei között. A páratlan, hiánypótló ukrajnai zenegyűjtés, és maga a turné is a Creative Europe támogatásával jöhetett létre. Kulturális diplomáciából jeles.

A történet
Netis Zrt.

Horizon 2020
Platform a betegekért
ICT4Life: Informatikai szolgáltatások az idősek életminőségének javításáért

Demenciával vagy Parkinson-kórral élő betegek gondozásának újragondolását, egészségügyi, szociális és informatikai fejlesztését tűzték ki célul a Horizon 2020-nyertes ICT4Life-projekt szereplői. A feladat egy páciensközpontú integrált ellátási platform kialakítása. A projekt megvalósításához egy magyar cég, a Netis Zrt. szakemberei e-health szaktudással és egyedi szoftverfejlesztéssel járulnak hozzá. Varga László  vezérigazgatóval és Lajkó Éva külkapcsolati vezetővel, a kutatás-fejlesztés belső koordinátorával beszélgettünk a projektről a Netis irodájában.

 

A történet
Optimal Optik
Budapest
Horizon 2020
Precíz barázdáltság
Csúszótömítésekhez használt eszközök textúrájának optikai ellenőrzése magyar fejlesztéssel

Csúszótömítések tökéletesítésére, kopásának csökkentésére, élettartamának meghosszabbítására jött létre az MouldTex projekt. A spanyol Inspiralia közreműködésével tető alá hozott nemzetközi konzorcium magyar tagja, az Optimal Optik kulcsfontosságú feladatot lát el a projektben: a méretében kicsi, kvalitásában azonban világszínvonalú budapesti cég a tömítések gyártásához készülő szerszámok mikrométeres barázdáltságának optikai visszaméréséért felel. A Horizon 2020 nyertes projekt magyar tagját a Magyar Fejlesztési Központ ajánlotta a konzorciumba. Domján László ügyvezetővel beszélgetünk az Optimal Optik főhadiszállásán.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat