NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Creative Europe, Erasmus+
Fontosak a közvetlen brüsszeli finanszírozású projektek a MOME életében
A magyar animáció Európa térképén
MOME
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
mcule.com Kft
Budapest
Horizon 2020
Magyar sikertörténet a gyógyszerkutatásban
Az ULTIMATE-projekttel második fázisban is nyert a budapesti mcule.com kft.

Második fázisban is támogatást nyert az mcule.com Kft. több százmillió virtuális vegyületet rendszerező online platformja, az ULTIMATE. Az előállítható vegyületeket rendszerező platform a jövőbeli gyógyszeripari kutatásokat segíti, leegyszerűsíti a keresést és a molekulamodellezési szimulációkat. Az ULTIMATE egyedülálló a piacon, ilyen adatbázisra még nincs példa a világon. A projekt erős mezőnyben bizonyított, az 1222 pályázat közül mindössze 64 nyert európai szinten, a Magyarországról beérkező pályázatok közül pedig egyedüli kedvezményezettként nyert támogatást. Nem tévedünk tehát nagyot, ha azt mondjuk, ismét világraszóló sikertörténetről számolhatunk be a Nyerő Magyarokon.

A történet
Csip-Csup Csodák Magánóvoda
Budapest, Kassa, Királyhelmec, Székelyudvarhely
Erasmus+
Az egészséges család-óvoda kapcsolat

A kölcsönös bizalmon alapuló, dimanikus szülő-óvoda kapcsolat megteremtéséért dolgoznak a CSEPP elnevezésű projektben; a kezdeményezést az Erasmus+ támogatja. Az egyik budapesti magánóvoda vezetésével, három Kárpát-medencei önkormányzati óvoda bevonásával kidolgozott módszer elősegíti a párbeszédet az óvodapedagógusok és szülők között, bizalmi légkört teremt a kisgyerekeknek, és jó hatással van a szakmai burnout megelőzésére. Fóris Marietta óvodapedagógus-családterapeutával, a Csip-Csup Csodák Magánóvoda vezetőjével beszélgettünk.

A történet
Hungaro Lux Light Kft
Budapest
Horizon 2020
A fényszórókban is a LED-é a jövő
Hungaro Lux: magyar cég fejleszti az automotív világítástechnika következő generációját

A 2010-es évek végére a LED-es világítás - magas fejlettségi fokának köszönhetően - megfizethetőbbé vált, ma már a különféle járművekben is egyre szívesebben alkalmazzák elsősorban a belső világításhoz és a helyzetjelző funkciókhoz. A Hungaro Lux Light Kft. a LED-es megoldásokat a fényszórókra is kiterjesztené, LEDHEAD elnevezésű projektjük célja, hogy olyan, olcsó és nagyon energiahatékony megoldást fejlesszenek ki, amely a piacon jelen pillanatban még nem létezik.

A történet
Anthropolis Egyesület
Budapest
Erasmus+
Történetmeséléssel az önkép fejlesztéséért
Az Anthropolis Erasmus+ projektjei a tehetséggondozást és a személyiségfejlődést segítik

Elsősorban a környezeti, társadalmi, gazdasági felelősségvállalás fejlesztésével foglalkozik az eredetileg a kulturális antropológia népszerűsítéséért életre hívott Anthropolis Egyesület. A budapesti szervezet tökélyre fejlesztette a digitális történetmesélés módszertanát, az elmúlt években háromszor is elnyerték az Erasmus+ támogatását. A nyertes projektjeik felelőseivel beszélgettünk.  

A történet
Focusfox
Budapest
Creative Europe
Nyert a For Real
Kifejezetten emberinek tartja Muhi András producer a Cerative Europe-os pályázás folyamatát

Cantu Benjamin For Real című filmjének tervével nyerte el Muhi András producer a Creative Europe támogatását. Muhi kifejezetten rokonszenvesnek tartja, hogy a brüsszeli program nemcsak a pályakezdőket, hanem azokat is támogatja, akik már bőven tettek le az asztalra, illetve, hogy nem priusz, ha a pályázó egy korábbi projektje – külső okok miatt – befuccsolt. Magyarország egyik legsikeresebb producerével a Foxusfox hűvösvölgyi úti főhadiszállásán beszélgettünk.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat