NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Creative Europe
Csángó, délszláv, roma és magyar-marokkói zenei formációk a Hagyományok Háza az első brüsszeli projektjében
A kisebbségek hangjai az Unióban
Hagyományok Háza
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
Zugló Önkormányzata, BKK, MOBILISSIMUS Kft.

Horizon 2020
Közlekedésszervezés a lakosság bevonásával
Törökőr legégetőbb közlekedéssel kapcsolatos problémáira keresnek válaszokat a Sunrise-projektben

A budapesti Törökőr közlekedéssel kapcsolatos mobilitási fejlesztéséhez nyert támogatást Zugló Önkormányzata, a BKK Zrt. és a Mobilissimus Kft.; a nemzetközi konzorcium vezetője a Rupprecht Consult német kutatóintézet. A magyar tagok a projekttől azt várják, hogy a lakosság bevonásával szülessenek válaszok Törökőr közlekedéssel kapcsolatos speciális problémáira. 

A történet
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet

Horizon 2020
A változatosabb mezőgazdaságért

A növénytermesztési gyakorlat változatosabbá tételének előnyeit vizsgálja és mutatja be a DiverImpacts-projekt. Az Európai Bizottság is felismerte, hogy támogatnia kell a mezőgazdaság változatosabbá tételét a néhány fajra és fajtára szűkült növénytermesztésben. A diverzifikáció többféleképpen is megvalósítható, így például a tágabb vetésforgó, másodvetés vagy éppen a szőlősorok között alkalmazott köztes vetés (intercropping) alkalmazásával. A projekt hazai koordinátora az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi).

A történet
ReMat Zrt.

LIFE
Magyar példa a fóliahulladék-feldolgozásra
LIFE RECYPACK-projekt: példát mutatnak a valenciaiaknak a tiszaújvárosiak

Globális problémára hívja fel a figyelmet a LIFE RECYPACK-projekt. A LIFE-program által finanszírozott konzorciumot spanyolok hívták életre; a céljuk az, hogy a Valencia térségében még megoldatlan szelektív hulladékgyűjtésre megnyugtató megoldást találjanak. Ebben mutat példát a magyar ReMat Zrt. a projektben: a cég 20 éve foglalkozik fólia típusú hulladék regranulálásával. 

A történet
Lyme Diagnostics
Budapest
Horizon 2020
Magyarok a Lyme-kór ellen
Rekord összegű támogatást nyert el DualDur-projektjével a Lyme-kór diagnosztizálásában élen járó hazai cég

A kullancsok által terjesztett Lyme-kór problémájára hívta fel a figyelmet nemrég az Európai Bizottság egyik albizottsága. Határozati javaslatuk első oldalán külön megemlítették a magyar DualDur projektet, és több helyen is a Dr. Bózsik Béla Pál csapata által leírt kutatási eredményekre támaszkodnak. A DualDur az egyetlen módszer, amely közvetlenül vizsgálni tudja az adott minta fertőzöttségét. 35 év munkájának elismerése a Horizon 2020 SME Instrument-támogatás.

A történet
Gravity R&D
Budapest
Horizon 2020
Energiatudatosság látványosan és játékosan
Digitális eszköz figyelmeztet majd, ha feleslegesen pazaroljuk az áramot

A tudatosabb és alacsonyabb energiafelhasználáshoz, kisebb szén-dioxid-lábnyom eléréséhez szeretnék hozzásegíteni az uniós polgárokat az enCOMPASS elnevezésű, hároméves projektben. A konzorcium tagjai olyan digitális eszközt fejlesztenek, amely figyelmeztet, ha feleslegesen pazaroljuk otthonukban vagy munkahelyünkön az energiát – például, ha bedugva hagyjuk a vasalót, égve felejtjük a lámpát, vagy magas teljesítményre kényszerítjük a hűtőszekrényt.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat