NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Erasmus+
KodályHUB: magyar vezetéssel, holland-skót partnerekkel újítják meg az általános iskolai ének-zene oktatást
Flow-élmény az énekórán
LFZE Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
MTA CSFK Csillagászati Intézet

Horizon 2020
Előrelépés a kisbolygókutatásban
Small Bodies Near and Far: ismeretanyagbővítés a Naprendszerben keringő kiségitestekről

292 500 euró támogatásban részesült a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Központja (MTA CSFK); Small Bodies Near and Far (SBNAF) elnevezésű projektjükben három konzorciumi taggal a kisbolygók fizikai tulajdonságairól vonnak le már meglévő ismeretek alapján további, fontos következtetéseket. A német irányítású projekt magyarországi gazdájával, Kiss Csabával beszélgettünk az MTA normafai intézetében.

 

A történet
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Budapest
REC
Segélyvonal a gyermekvédelemben
Hangsúlyosabban integrálnák a Kék Vonal munkáját az állami intézményrendszerbe


Projekttámogatást nyert a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, hogy az általuk működtetett telefonos segélyvonalat hangsúlyosabban integrálni tudják az állami gyermekvédelmi rendszerbe, és hogy erősítsék a gyermekbántalmazás, -eltűnések során tevékenykedő szakemberek együttműködését. A projekten belül szupervízióra is lehetőséget nyújtanak a rendszerben dolgozóknak. Táler Orsolyát, a Kék Vonal ügyvezetőjét, a projekt vezetőjét és  Baranyai Blanka esetmenedzsert, koordinátort kérdeztük a brüsszeli REC-DAPHNE finanszírozta projektről.

A történet
Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar

Justice
A gyerekek nyelvén
IDEA: a gyermekek részvételének támogatása az őket érintő döntések meghozatalában

Magyarországon és Európában még mindig nem helyeznek kellő hangsúlyt a gyermekjogokra. Ezen a helyzeten kívánnak változtatni az IDEA projekt szereplői; itthon a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke tartja kezében a projekttel kapcsolatos feladatokat. A szakemberek úgy látják, hogy a gyerekekkel kapcsolatos döntéseket, ítéleteket olyan emberek hozzák meg, akik kellő ismeretek hiányában nem teljesen felkészültek gyermekjogokból, nincsenek pszichológiai ismereteik, nem beszélnek a gyerekek nyelvén. Most pozitív változásra van remény, Dr. Hajdú József tanszékvezetővel és Dr. Visontai-Szabó Katalin adjunktussal beszélgettünk Szegeden.

A történet
Magyar Turisztikai Ügynökség
Budapest
COSME
Vidéki múzsák születtek
Eredményt hirdettek a 11. EDEN pályázat hazai döntősei között

Röviddel ezelőtt hirdettek eredményt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017-es EDEN felhívásában:  idén először megosztott első díj született, a kiírást Pécs-Siklós-Szigetvár és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokkal kapcsolatos pályaműve nyerte. A kulturális turisztikai témájú kiírás az ügynökség COSME finanszírozású EDEN pályázatainak sorába illeszkedik, a fenti megméretésnek keretet adó pályázatot az Unió azért hirdette meg, hogy támogassa az európai turizmust azokban a térségekben is, amelyek sokkal több figyelmet érdemelnének. Mártonné Máthé Kingával, az MTÜ kulturális turizmusért felelős igazgatójával beszélgettünk.

 

A történet
Szegedi Közlekedési Kft
Szeged
Horizon 2020
A fenntartható tömegközlekedésért
ELIPTIC: meghosszabbított troliüzem Szegeden önjáró trolikkal

Szeged is beáll azon nagyvárosok sorába, amelyek támogatják a környezetbarát, fenntartható tömegközlekedési eszközök tovább gondolását. A többszereplős ELIPTIC projekt rövidtávú célja a városban egy vezetékkiépítés nélkül meghosszabbított trolijárat kipróbálása, hosszú távon pedig annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy milyen irányba is érdemes fejleszteni a város troli- és akkumulátoros buszos hálózatát. Dr. Németh Zoltán Ádámmal, a Szegedi Közlekedési Kft (SZKT) ügyvezetői igazgatói megbízottjával beszélgettünk az SZKT szegedi trolibusz telephelyén.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat