NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Horizon 2020
Magyar vezetéssel alkotják meg az új generációs, energiahatékony informatikai fellegvárakat
Olcsóbban fenntartható adatközpontok
H1 Systems Kft.
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
BME Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék

Horizon 2020
A balesetveszély gyorsabb felismerése
PROSPECT: proaktív vezetéstámogatási rendszer a gyalogosok és kerékpárosok védelméért

A gyalogosok és a kerékpárosok balesetveszélyes viselkedésére figyelmeztető vezetéstámogató rendszert hoznak létre az autósok számára a PROSPECT elnevezésű projektben. A megközelítés abban újszerű, hogy a gyalogosok és kerékpárosok mozgását elemezve, azok váratlan, baleseti kockázatot jelentő mozdulatait elemzi és továbbítja az autók vezetéstámogató eszközének. Az európai konzorcium tagja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszéke; a szakemberek a hallgatókkal közösen budapesti személyi sérüléses közúti baleseteket elemeztek, szituációs vizsgálatokat, viselkedési mintaelemzéseket készítettek.

A történet
Noran Libro Kiadó

Creative Europe
Európa, ahogy a nők látják
A Creative Europe műfodítói támogatásával jelenik meg a Noran Libro Kiadó izgalmas, új sorozata

Tíz kortárs női szerző nézőpontjából mutatja be Európát a Noran Libro Kiadó Európa női szemmel című könyvsorozata, amely a Creative Europe műfordítási támogatásával jelenik meg. A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2017 őszén a sorozat legújabb köteteit mutatták be, az eseményre a kötetek szerzői, Dora Csehova (Csehország), Hatice Meryem (Törökország), Rosa Liksom (Finnország) is eljöttek. Az Európa női szemmel című sorozatról Karádi Éva szerkesztővel és Kőrössi P. József kiadóvezetővel beszélgettünk.

A történet
Országos Kriminológiai Intézet
Budapest
Horizon 2020
Pillanatkép a félelemérzetről
Áldozattá válás, bűnözéstől való aggodalom, szociális sérülékenység Európa nagyvárosaiban

A bűnözéstől való félelem aspektusait vizsgálta az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) abban a projektben, amely a Barcelonai Egyetem irányításával európai nagyvárosok marginalizálódott területein folyt az elmúlt két évben. A konzorciumi tagok a Horizon 2020 támogatta, MARGIN elnevezésű kutatásban a biztonság- és félelemérzet problematikáját járták körül az áldozattá válás, a bűnözéstől való aggodalom, a szociális sérülékenység és a környezet hatásán keresztül. Dr. Barabás Tündével, az OKRI osztályvezetőjével, a MARGIN hazai szakmai irányítójával beszélgettünk.

A történet
Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
Budapest
Erasmus+
Tegyünk többet a betegbiztonságért!
Új szemléletű képzésmódszertant fejlesztenek ki az Egészségügyi Menedzserképző Központ munkatársai


Képzésmódszertani változtatásokra és szemléletformálásra van szükség a betegbiztonságban dolgozó szakemberek szerint ahhoz, hogy a betegellátás folyamatában kevesebb hiba fordulhasson elő. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja által irányított MAP4E-projekt célja egy olyan, új szemléletű képzésmódszertan kifejlesztése, amely hatékonyan növeli a betegbiztonságot és változtatja meg a szervezeti kultúrát.

A történet
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Justice
Válasz a gyűlölet-bűncselekményekre
Nézzünk szembe a tényekkel! – képességfejlesztés az előítélet motiválta bűnesetek felismerésére, nyomon követésére

A gyűlölet-bűncselekmények hatékonyabb felismerése és nyomon követése érdekében Európa kilenc intézménye online tréninget dolgoz ki. Magyar részről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vesz részt a munkában. A projekt hazai felelősével, Dr. Kozáry Andreával, a Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszéke egyetemi tanárával arról beszélgettünk, hogy egy webalapú kurzus miként segítheti a hazai rendőrök munkáját az előítélet motiválta bűncselekmények azonosításában.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat