NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Horizon 2020
A budapesti OptoForce missziója, hogy az automatizálást egyszerűbbé tegye
Tanulni képes robotok
OptoForce Kft.
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
UTB Envirotec Zrt.

Tisztítószer szennyvíziszapból
Zseniális ötletével nyert a budapesti UTB Envirotec mérnökiroda a Horizon 2020 kkv-eszközök pályázatán

Ismét egy leleményes magyar ötlet: tisztítószert és műtrágyát állít elő szennyvíziszapból az a budapesti cég, amely a második fázisban is nyert a Horizon 2020-program kkv-eszköz pályázatán. Az UTB Envirotec mérnökiroda célja, hogy kinyerje a szennyvíziszapból az értékes anyagokat, és ezzel elősegítse a szennyvíztelepek fenntarthatóságát és körforgásos működését.

A történet
Hybridart Management
Budapest
Creative Europe
Művészettel a szemét ellen
Pure or Plastic?! – a 2018-as budapesti ART MOMENTS hívószava az újrahasznosítás lesz

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy világméretű kataszrófával fenyeget a tengereket elárasztó műanyagszemét. Azzal már inkább, hogy a budapesti Hybridart Management is részt vesz abban az uniós projektben, amelyben alkotók a művészet erejével hívják fel a figyelmet a – nem csak tengeri – környezetszennyezésre. Szilágyi Róza Teklával a The Universal Sea – Pure or Plastic?! elnevezésű projektről és a 2018-as ART MOMENTS rendezvénysorozatáról beszélgettünk.

A történet
Haszonállat-génmegőrzési Központ
Gödöllő
Horizon 2020
Új módszerek a baromfi génmegőrzésben
IMAGE: uniós finanszírozású, globális projekt a génbanki infrastruktúra modernizálásáért

Újszerű génmegőrzési eljárásokkal kísérleteznek Gödöllőn: a Haszonállat-génmegőrzési Központ (HáGK) munkatársai olyan alternatív módszereket fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a baromfi nőivar mélyhűtött formában megőrizhető legyen. IMAGE elnevezésű projektjük lényeges szerepet tölt be a génbanki infrastruktúra kialakításában és modernizálásában. Gödöllőn jártunk, a HáGK kutatóbázisán.

A történet
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Budapest
Horizon 2020
Ősgabonákkal a változatosabb étkezéskultúráért
Az alakor és tönke tájfajták gyakorlati kutatásával foglalkoznak a Diversifood projektben

Az ősgabonák termesztésének felélesztéséről és az egysíkú étkezési kultúra megváltoztatásáról szól az a projekt, amelyben a tagok többek között az alakor és tönke tájfajták gyakorlati kutatásával foglalkoznak. A Diversifood elnevezésű kutatásban magyar részről az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vesz részt. Dr. Drexler Dóra, az intézet vezetője elmondta: a gyakorlatorientált kutatás célja, hogy az ősgabonákat visszahozza a mindennapi élelmiszer-fogyasztásba, valamint általánosságban, hogy javítsa a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságát és sokszínűségét.

 

A történet
Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont Kft
Budapest
Horizon 2020
Projekt a Keleti Partnerségért
Uniós pályázatokkal népszerűsítik a kutatás-fejlesztést a keleti térségben

A Keleti Partnerség (EaP) és az Európai Unió országainak kutatási, innovációs együttműködését hivatott elősegíteni az EaP PLUS elnevezésű projekt, amelynek budapesti szereplője a Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont Kft. (RCISD). A projekt célja, hogy az EaP-államokat hatékonyabban bekapcsolja az európai pályázati vérkeringésbe, ezzel együtt népszerűsítse az innovációt a keleti térségben. Dr. Kardon Béla tudományos igazgatóval beszélgettünk a projektről.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat