NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Horizon 2020
Digitális eszköz figyelmeztet majd, ha feleslegesen pazaroljuk az áramot
Energiatudatosság látványosan és játékosan
Gravity R&D
Budapest
A történet
 forint
AZAZ 
 
EURÓ AZ OLDALON SZEREPLŐ PROJEKTEK
KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ELNYERT ÖSSZEGE
iSave Informatika Kft.
Budapest
Horizon 2020
Biztonságos adattárolás helyben
A laptopok vagy a hálózatfüggetlen vezérlőrendszerek adatmentésére kínál megoldást az iSave hazai projektje

A biztonságos, helyi adattárolás és adatvisszaállítás problematikájával foglalkoznak az iSave Informatika Kft. projektjében. A mai napig nincs ugyanis megnyugtató megoldás a laptopok vagy a hálózatfüggetlen, biztonságos környezetet megkövetelő vezérlőrendszerek adatmentésére. Az iSave mentési eljárásának egyedisége egyrészt a hardver felépítésében, másrészt az ahhoz illeszkedő szoftverkörnyezetben rejlik. Az akár notebookokba építhető eszköz tökéletes válasz a zsarolóvírusok általi fenyegetésre is.

A történet
Atractor Kft.
Budapest
Horizon 2020
A mobilnetes holter életet ment
Forradalmasítja a hordozható mérőeszközök világát a CardiaCom IMPLANT technológiája

Olyan hordozható technológiákat valósítanak meg a CardiaCom IMPLANT-projektben, amelyek folyamatosan, mindennapi életkörülmények között mérik és ellenőrzik a felhasználók élettani állapotát. Ezzel egyrészt szünet nélkül felügyelik a pácienst, így a vészhelyzetekben riasztani tudják a mentőket, másrészt a rögzített adatok alapján lehetővé teszik a személyre szabott, precíz diagnózist és a gyógyszerprotokollok felállítását. Az Atractor Kft. kezdeményezése a világon egyedülálló.

A történet
Edunet
Budapest
Erasmus+
Mérnék a pedagógusok elkötelezettségét
Az Erasmus+ által támogatott projekt kérdőívével hozzájárulnának az elhivatottság fejlesztéséhez

Vajon lehet mérni a pedagógusok elhivatottságát? És ha igen, milyen eszközökkel? – többek között ezekre a kérdésekre is keresik a választ az Edunet Alapítványnál. Legújabb, Engagement & Beyond címet viselő projektjükben egy olyan kérdőívet fejlesztenek ki, amellyel nemcsak mérik az elkötelezettségi szintet, de cselekvési tervet és személyes fejlődési lehetőséget is felajánlanak a helyzet javítása érdekében. Kovács Anikóval, a projekt koordinátorával, vezetőjével beszélgettünk.

A történet
Kispest Sport Egyesület
Budapest
Erasmus+
Felívelőben a magyar strandröplaba
Az európai válogatottakkal épít kapcsolatokat első nyertes Erasmus+-projektjében a Kispest SE szakosztálya

1996-ban került fel az olimpiák térképére, és az utóbbi években Magyarországon is kibújt a röplabda árnyékából a profi strandröplabda. Soós Izsák magyar bajnoknak köszönhetően a Kispest SE az első sikeres Erasmus+-pályázatát is magáénak tudhatja, így 2018-ban az egyesület strandröplabda-szakosztálya válogatott ifi párosokat utaztathat ki európai edzőtáborokba. A projekt célja a fiatal sportolók egész évben történő ideális edzéslehetőségének feltérképezése, valamint a strandröplabda-válogatottakkal való kapcsolattartás Európán belül.

A történet
MOME
Budapest
Creative Europe, Erasmus+
A magyar animáció Európa térképén
Fontosak a közvetlen brüsszeli finanszírozású projektek a MOME életében

Kiemelten fontosak a közvetlen brüsszeli pályázatok a MOME számára: az egyetem nemzetközi koordinációjának felelőse szerint a Creative Europe-nyertes nemzetközi projekteknek köszönhetően került fel annak idején az egyetem az európai animációs térképre. Falvai Györgyivel a MOME nyertes brüsszeli projektjeiről beszélgettünk.

A történet

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat