NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Kreateam Egyesület
Eger
A történet hangban
Történetek
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete
Hagyományok Háza
Zugló Önkormányzata, BKK, MOBILISSIMUS Kft.
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Sportos kapcsolatépítés
Egerben nemcsak csobban, pattog is a labda
Erasmus+

Dobó István, bazilika, minaret, tanárképzés, bikavér, vízilabda. Sokaknak ezek jutnak eszébe elsőként  Eger nevének hallatán. A sportos rész azonban hamarosan bővülhet, mert a városban hatalmas léptekkel fejlődik a kézilabda-élet. Az NB I-be újra feljutó férficsapat nagyszerűen helytáll az erős mezőnyben, meccseire egyre többen járnak ki szurkolni a jellegzetes körcsarnokba, és nemcsak akkor, ha a veszprémi vagy szegedi világsztárok az ellenfelek. Talán ez a népszerűség sarkallta a Kreateam Egyesületet arra, hogy nemzetközi összefogás élén brüsszeli pályázati forrásból fejlessze a kézilabda utánpótlását.

– Az Erasmus+ sportprogramjának a kisegyüttműködési alprojektjére pályáztunk – mondja Dér Attila, a Kreateam Egyesület koordinátora, a projekt menedzsere. Ennek eredményeként 47 228 euró uniós pénz segíti a munkát.
Figyelmes pályázók az egriek, mert ez a lehetőség csak 2015-óta létezik. Lényege, hogy „kisebb” jelentkezők is közvetlen uniós támogatáshoz juthassanak elsősorban a sport és a nemzetközi együttműködés területén. A Kreateam pontosan megfelel a kiírásnak, mert ifjúsági szervezetekkel foglalkozik: csereprogramokat szervez, egyéni önkéntes pályázatokban segít a fiataloknak. Ez a friss lehetőség pont kapóra jött Dér Attiláéknak, mert szerettek volna egy nagyságrendet előrelépni, így korábbi sportos kapcsolataikat felhasználva elküldték pályázati anyagukat Brüsszelbe. Ez a kézilabdáról szól, pontosabban egy-egy felvidéki, osztrák és egri utánpótláscsapat közös munkájáról.

Kreateam Egyesület
A Kreateam Egyesület koordinátora, Dér Attila

– Megállapodásunk van az Egri Városi Sportiskolával, amely részünkről az együttműködés sportszakmai felelőse – vázolja Dér Attila, majd hozzáteszi: egyesületük a szervezéssel foglalkozik. A hevesi megyeszékhely felnőtt férficsapata, az Eger SBS Eszterházy feljutása az NB I-be megsokszorozta az önkormányzat és több iskola érdeklődését a sportág iránt, így felvetődött az utánpótlásbázis megerősítésének az igénye.

A 2017 januárjában induló másfél éves projektben elsősorban a felső tagozatos korosztályok vesznek részt, de nincsenek kizárva a nagyobbak, sőt a felnőtt családtagok sem, mert több napos kézilabda fesztiválokat rendeznek majd a partnerek. Ezek egyike az eperjesi Tatran klub, a másik a nemzetközi kézilabdaéletben szintén jól ismert osztrák Leoben. A három város mindegyike vendégül látja a másik kettő korosztályos csapatát, és tornát rendez a számukra.

Kreateam EgyesületDér Attila a Magyar Fejlesztési központ Nyerő Magyarok termében

A tervek szerint leány és fiú csapatok is szerepelnek majd ezeken a meccseken, amelyek mindenütt helyi toborzók is lesznek. Dér Attila elképzelése szerint – mint ahogy a többi városban is – az egri fordulóban megtelik majd érdeklődőkkel a sportcsarnok, és a még csak nézőként szurkoló gyerekek közül minél többen ott, helyben jelentkeznek kézilabdázni.

A 18 hónap szakmai tapasztalatait egy honlapon több nyelven teszik közzé a résztvevők, így a világon mindenki számára hasznos lehet a három város, Eperjes, Leoben és Eger kézilabdázóinak együttműködése.

Erasmus+
Cukrászatban utazik
A magyar szakmának is szüksége van a folyamatos megújulásra
Cukrászok ipartestülete
Budapest
Creative Europe, Erasmus+
A magyar animáció Európa térképén
Fontosak a közvetlen brüsszeli finanszírozású projektek a MOME életében
MOME
Budapest
Erasmus+
Ötletelj, vállalkozz!
A közösségi irodai munkamodell népszerűsítése a vállalkozói kedv motiválásával
Loffice
Budapest
Erasmus+
Veszprémiek a vendéglátás jó híréért
Sikeres pályázóként a SÉF iskola külföldi gyakorlatra küldheti a diákjait
SÉF Szakképző Iskola
Veszprém
Erasmus+
Inaktivitásból proaktivitás
Vállalkozási készségeket fejlesztő program nehéz helyzetű fiataloknak
EduNet
Budapest
Erasmus+
Az önkéntesség sorsfordító is lehet
Sikeres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat EVS programja
Európai Önkéntes Szolgálat
Budapest

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Cookie-tájékoztató| Kapcsolat