Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Európai roma színház: a kortárs kulturális örökség alakítja a jövőnket

A történet
MOST – Híd a balkáni zenéhez
Roma hősök a színházban, az oktatásban és a mindennapokban
„A zene láthatatlan aranyhíd, amely összeköti a föld valamennyi emberét.”

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

A környezetbarát sportért!

Hogyan járulhatunk hozzá aktívan az éghajlatváltozás mérsékléséhez és a természet védelméhez, úgy, hogy közben sporttevékenységet is végzünk? Ezt a kihívást válaszolja meg az Eco-Friendly Sports projekt.  A nyolctagú Erasmus+ sport-együttműködési partnerség konzorciumvezetője a szlovák Fejlesztési, Oktatási és Munkaügyi Szövetség, a magyar partner a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

Fair Play for Life: a futball egyedülálló erejével jobbá tenni a világot

A csapatsportokban a játékosok egy közös célért küzdenek úgy, hogy mindenki azt teszi hozzá a csapathoz, ami a sajátja, amiben a legjobb. A sokszínűség erejét a fiatalok az Erasmus+ program által támogatott projekt keretében egy ifjúsági cserén is megtapasztalhatták. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

Enviroinvest Zrt.

A világelső magyar innováció európai uniós forgalmazásáért: PhageFire projekt

A baktérium okozta tűzelhalás az egyik legpusztítóbb betegség, amely a gyümölcsöket sújtja és szinte az összes EU-tagországot érinti. Mivel lehet hatásosan védekezni a betegséget okozó baktérium ellen úgy, hogy közben a környezetet sem terheljük meg kémiai növényvédőszerekkel? A válasz a világelső magyar innováció, az Erwiphage® biológiai növényvédőszer. A Horizon2020 program által támogatott PhageFire projekt célja a szer továbbfejlesztése és EU-szintű terjesztése. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Enviroinvest Zrt., Dr. Kovács Tamás vezérigazgató-helyettessel beszélgettünk.

A történet

Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége

COME IN: speciális igényű látogatók a botanikus kertben

Hogyan juthatnak mind több élményhez és ismerethez a különböző érzékszervi fogyatékkal élők gyűjteményes kerti látogatásuk során? A Magyarországon szemléletében és eredményeiben is hiánypótló COME IN projekt ezt a kérdést válaszolja meg az ismeretátadás módszertani fejlesztésével, az Európa különböző részein működő intézmények e téren végzett eddigi tevékenységének és tapasztalatának összegzésével, közös gondolkodással. Járulékos cél az ép látogatók érzékenyítése, illetve számukra ugyanazon eszköztárral saját érzékeik aktív használatának tudatosítása, felébresztése. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ). Zsigmond Vincével a MABOSZ főtitkárával és Szendi Zsuzsa szakértővel, projektmenedzserrel beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

RISE: roma integráció a sport révén Európában

Hogyan támogatható a roma kisebbség társadalmi beilleszkedése és esélyegyenlősége a sport alapú nevelési tevékenységek révén? Hogyan küzdhető le a roma fiatalok diszkriminációja, társadalmi kirekesztése és marginalizálódása? Az Erasmus+ sporttámogatással megvalósuló RISE projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi együttműködés vezetője a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet
myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért
V4-együttműködés: a sporttal a veszélyeztetett fiatalok felkarolásáért
MONITOR: sporttal a munkaerőpiacon való helytállásért