Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

A hiteles digitális információkért – az EODOPEN projekt

A történet
Folk UP! Tánccal az egészséges életmód felé
Kis kígyó, nagy bajban
Dialect: a sport mint az integráció eszköze Európában

Budapesti Közlekedési Központ

DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban

Hogyan férhetnek könnyebben hozzá a közlekedési információkhoz a vak és gyengénlátó utasok? Milyen új szolgáltatások biztosítanák számukra az egyenlő bánásmódot? Hogyan tehető a közlekedési létesítmények környezete befogadóbbá és akadálymentesebbé? A DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban elnevezésű, az Európai Unió Interreg Danube kutatás-fejlesztési keretprogramjából finanszírozott program ezekre a kérdésekre keresi a választ. A projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó utasok számára teljes mértékben, önállóan hozzáférhetővé tegye a repülőtereket, kikötőket, illetve a vasút- és buszállomásokat. A transznacionális kezdeményezéshez a Budapest Airport és a Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozott. Borsi Dáviddal, a BKK szóvivőjével beszélgettünk.

A történet

Ludwig Múzeum

Az anyagon túl: digitális és digitalizált kiállítások

Hogyan emelhetjük át kulturális örökségünket az online térbe? Hogyan digitalizálhatóak a kiállítások? Milyen technológiai újítások és új módszerek segítik a pontosabb és részletesebb dokumentálásukat? A BEYOND MATTER projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ.  A Creative Europe program nagy együttműködés kategóriájában nyertes projektet megvalósító konzorcium magyar tagja a Ludwig Múzeum, Feigl Fruzsina projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Trafó Kortárs Művészetek Háza

A szabadság, a migráció és az identitás kutatása egy történelmi perspektívából

Hogyan jeleníthetik meg különböző művészeti koncepciók a szabadság, a migráció és a függetlenség témáját, és hogyan érhetőek el ezeken keresztül a szélesebb néprétegek? A Kreatív Európa Program nagyobb együttműködések pályázatán nyertes Liberty projekt ezt a kérdést válaszolja meg. A nemzetközi partnerség magyar tagja a Trafó Kortárs Művészetek Háza. Nagy Zsuzsi projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

SKY4S: a fiatalok számára nélkülözhetetlen készségek fejlesztése a sporton keresztül

Hogyan erősíthetőek a sport által azok a készségek, amelyekre a munkaerőpiacra kerüléshez – és az ottmaradáshoz is – szükségük van a fiataloknak? A SK4YS projekt keretében jó gyakorlatokon keresztül vizsgálták meg, hogy a sport hogyan fejleszti az oktatás, a képzés és a foglalkoztatás terén egyaránt jól kamatoztatható képességeket. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

Dart4Blind: sporttal a gyengénlátók jobb társadalmi beilleszkedéséért

Hogyan segíthet a sport a látássérült emberek társadalmi beilleszkedésében, egészségesebb életmódjának kialakításában, mentális, fizikai és kulturális fejlődésében?  Az Erasmus+ támogatással megvalósuló Dart4Blind projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence egyesületi elnökkel beszélgettünk.

A történet
myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért
Szabad Európa TV – Retro-futurisztikus művészeti csatorna nemzetközi együttműködésben
Európai roma színház: a kortárs kulturális örökség alakítja a jövőnket