Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Az alulról szerveződő sportdiplomáciáért!

A történet
Az Európai Diáksport Napja: sporttal a magabiztos diákokért!
#IDoSport: sporttal az értelmi fogyatékossággal élőkért!
A Duna ártéri élőhelyeinek helyreállításáért és kezeléséért

Down Alapítvány

A Down-szindrómás személyek munkavállalásáért!

A Down-szindrómás emberek képesek jól beilleszkedni a társadalomba, és képesek az önálló munkavégzésre is. Ez azonban nem csak a saját felkészültségükön múlik, de a munkahelyen, a munkatársakon, a vezetőkön és a közgondolkodáson is. A ValueAble Erasmus+-projekt mindezen kihívásokat egy komplex programmal egyszerre válaszolja meg. Gruiz Katalinnal, a Down Alapítvány elnökével beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért

Hogyan lehetne erősíteni a fogyatékossággal élő személyek társadalmi szerepvállalását? Hogyan biztosítható, hogy másokkal egyenlő módon, teljes mértékben vehessenek részt a társadalmi életben? Az Erasmus+-program támogatásával megvalósuló myPart projekt ezeket a kihívásokat válaszolja meg. A projekt alapelvei a részvétel és a befogadás. A négytagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Európai filmek az innovatív filmpedagógiáért

Hogyan fejleszthető a leghatékonyabban ma a fiatalok médiaismereti és kritikai gondolkodása? Hogyan készíthetjük fel a gyerekeket az audiovizuális média ​​által kiváltott hatásokra? Az EUforia MEDIA-projekt a média- és filmoktatás fejlesztését nemzetközi hálózaton keresztül valósítja meg. A háromtagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség

Sportklubok az egészségért!

Magyarországon, akárcsak szerte Európában a sportegyesületek fókuszában jellemzően a versenysport áll. Pedig a klubok a sportlétesítményeikben professzionális környezetben és profi edzőkkel egészségfejlesztő testmozgás-szolgáltatást is nyújthatnának a lakosság részére. A Sportklubok az egészségért (SCforH) Erasmus+-projekt célja az erre való ösztönzés. A tizennyolctagú konzorcium vezetője a Zágrábi Egyetem Kineziológiai Kara, a magyar tag a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ). Veress Réka projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Neuroandragógia a kirekesztés ellen

Hogyan tanulhatnak hatékonyan felnőttként azok, akik iskolai kudarcot éltek át a múltban, akik gyerekként vagy tinédzserként sikertelennek érezték magukat, vagy akik nem látnak semmilyen lehetőséget a szellemi, szakmai és személyes fejlődésükre életkoruk, betegségük vagy gazdasági helyzetük miatt? Neuroandragógia a kirekesztés ellen című ERASMUS+-projekt számukra keresi a megoldást. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft., Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet
Tárd fel európai kulturális örökségedet!
BePART - Befogadás a sport révén a jobb társadalomért!
A kulturális örökség oktatása videojátékokkal