Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

CLIMAFORCEELIFE: az erdők védelmében

A történet
Akadálymentes égbolt a Duna felett a madarak védelmében
Műszaki iskolások nemzetközi tapasztalatszerzésen
Új élmények az ifjúsági színházban az interaktivitás és a digitális technika révén

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Önismeret- és pszichológiai készség-fejlesztés az ifjúságsegítőknek

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a „Leadership through Humanitarian Values” projekt keretében Erasmus+-támogatással szervezett képzést ifjúságsegítők számára. A tréningen a hazai fiatalok mellett lengyel, lett, olasz, spanyol és máltai delegáltak is részt vettek. Beda Balázzsal, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnökével beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

Folk UP! Tánccal az egészséges életmód felé

Mit jelent ma a fiataloknak a néptánc? Az Erasmus+ támogatással megvalósuló Folk UP! projekt célja annak fontosságának tudatosítása, hogy a néptánc amellett, hogy mint fizikai tevékenység, remek lehetőség az egészséges testmozgásra, fontos szerepet játszik a társadalmi befogadás, a kölcsönös tisztelet, kommunikáció és interkulturális kapcsolatok terén.  A nemzetközi konzorcium magyar tagja a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence egyesületi elnökkel beszélgettünk.

A történet

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A kislilik élőhelyének védelmében!

A Magyarországon is fokozottan védett kislilik vándormadár. A LIFE-program támogatásával megvalósuló projekt éghajlati változásokhoz alkalmazkodó élőhelyek hálózatának kialakításával célozza a faj védelmét. A nemzetközi együttműködés magyar tagja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Szabó Gyulával, a HNPI természetmegőrzési osztályának vezetőjével beszélgettünk.

A történet

Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

SAGA: a gasztronómia és az élelmiszeripar területén működő szociális szövetkezetekért

Számos olyan vidékei terület küzd az elnéptelenedés okozta gazdasági kihívásokkal, ahol a gazdag kulináris örökség és az élelmiszertermelés lehetőséget teremthetne az ott élők számára. Az Erasmus+ támogatással megvalósuló SAGA projekt célja, hogy az ezen a területen működő szociális szövetkezeteket segítse a kihívások megválaszolásához szükséges készségek és kompetenciák fejlesztésével, valamint új szociális szövetkezetek létrehozásának támogatásával. A nemzetközi konzorcium vezetője a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., Kiss Anikó vezető projektmenedzserrel beszélgettünk.

A történet

Szépírók Társasága

Kortárs irodalmat az iskolákba!

Hogyan lehet népszerűsíteni a kortárs európai irodalmat a fiatalok körében az iskolákban? Milyen korszerű megoldásokat alkalmazhatnak ennek érdekében a pedagógusok? A BE(P)ART – Grow with Arts című Creative Europe-program támogatásával megvalósuló nemzetközi együttműködés ezeket a kérdéseket válaszolja meg. A partnerség magyar tagja a Szépírók Társasága, Czinki Ferenc alelnökkel beszélgettünk.

A történet
Város és vállalat együttműködése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás területén
Nemzetközi kortárs tapasztalattal az online szexuális zaklatás ellen!
HEMI: Közép- és Délkelet-Európa zeneiparának fejlesztéséért