Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Kis kígyó, nagy bajban

A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása

A történet
Szabad Európa TV – Retro-futurisztikus művészeti csatorna nemzetközi együttműködésben
Európai roma színház: a kortárs kulturális örökség alakítja a jövőnket
A környezetbarát sportért!

Oltalom Sportegyesület

Dialect: a sport mint az integráció eszköze Európában

Milyen lehetőségeket nyújt a sport mint az integráció eszköze Európában? Hogyan segítheti elő a futball az emberi jogok érvényesülését, a toleranciát? A REC-program támogatásával megvalósuló DIALECT projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

Dart4Blind: sporttal a gyengénlátók jobb társadalmi beilleszkedéséért

Hogyan segíthet a sport a látássérült emberek társadalmi beilleszkedésében, egészségesebb életmódjának kialakításában, mentális, fizikai és kulturális fejlődésében?  Az Erasmus+ támogatással megvalósuló Dart4Blind projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence egyesületi elnökkel beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

Folk UP! Tánccal az egészséges életmód felé

Mit jelent ma a fiataloknak a néptánc? Az Erasmus+ támogatással megvalósuló Folk UP! projekt célja annak fontosságának tudatosítása, hogy a néptánc amellett, hogy mint fizikai tevékenység, remek lehetőség az egészséges testmozgásra, fontos szerepet játszik a társadalmi befogadás, a kölcsönös tisztelet, kommunikáció és interkulturális kapcsolatok terén.  A nemzetközi konzorcium magyar tagja a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence egyesületi elnökkel beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

SKY4S: a fiatalok számára nélkülözhetetlen készségek fejlesztése a sporton keresztül

Hogyan erősíthetőek a sport által azok a készségek, amelyekre a munkaerőpiacra kerüléshez – és az ottmaradáshoz is – szükségük van a fiataloknak? A SK4YS projekt keretében jó gyakorlatokon keresztül vizsgálták meg, hogy a sport hogyan fejleszti az oktatás, a képzés és a foglalkoztatás terén egyaránt jól kamatoztatható képességeket. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért

Hogyan lehetne erősíteni a fogyatékossággal élő személyek társadalmi szerepvállalását? Hogyan biztosítható, hogy másokkal egyenlő módon, teljes mértékben vehessenek részt a társadalmi életben? Az Erasmus+-program támogatásával megvalósuló myPart projekt ezeket a kihívásokat válaszolja meg. A projekt alapelvei a részvétel és a befogadás. A négytagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet
Fair Play for Life: a futball egyedülálló erejével jobbá tenni a világot
A világelső magyar innováció európai uniós forgalmazásáért: PhageFire projekt
COME IN: speciális igényű látogatók a botanikus kertben