Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Szűk réteghez szólunk magas minőségben

A történet
Számítások hipersebességen
Közelgő vereség előtt a tolvajok
Kettő az egyben, ami majdnem három

Szimplafilm Kft.

Animáció – a határokat elmosó lingua franca

Amikor az ország egy emberként hatalmas ovációval ünnepelte Magyarország Európai Uniós csatlakozását, az ezzel megnyíló lehetőségeket kihasználva, ő már az irodájában gépelte az első uniós pályázatát, melyet meg is nyert. Azóta egyre gyűlnek a fiókjában a sikeres brüsszeli pályázatok, legutóbb 33 000 ezer euró támogatást sikerült megpályáznia az éppen 20. évadát ünneplő Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválnak. Liszka Tamás, a Szimplafilm Kft. és a Budapest Film Zrt. filmeket rajongásig szerető és értő igazgatója kalauzolt el bennünket az animáció varázslatos világába.

A történet

Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.

Zenét, fiatalokat a vidéki klubokba!

Egy főváros elszívó ereje nem csak a vidéki települések munkaerőpiacát, de kulturális életét is negatívan befolyásolja. A kisebb élőzenei klubok Európa-szerte küzdenek a fennmaradásukért, s helyzetüket a pandémia csak tovább rontotta. Ezt a problémát felismerve pályázott az Európai Unió Creative Europe programjának keretei között a Music Moves Europe pályázati kiírására a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft., s nyert el 70 000 eurot a VOLUCITIES című nemzetközi program megvalósítására. Süli András programigazgató, projektvezető, akinek közel két évtizedes tapasztalata van kulturális és közösségi programok szervezése terén, elmondta, a VOLUCITIES hogyan orvosolhatja ezeket a problémákat.

A történet

iSave Informatika Kft.

Mentőöv az adatoknak

Samarjai Zsolt, az iSave nevű informatikai cég tulajdonosa nagyon jó érzékkel tapintott rá egy olyan megoldatlan problémára, mely világszinten okoz aggodalmat a laptopot használók körében, ami nem más, mint az adatbiztonság problematikája. Céltudatosan és máig nem csillapodó elhivatottsággal indult el ebbe az irányba eleinte gondolatban, majd a tettek szintjén is. Az Európai Unió H2020 pályázatának elnyerésekor még csak tervek voltak a fejében, megkérdeztük, most hol tart a fejlesztés.

A történet

Metropolis Media Group Kft.

Könyvkiadás egy misszió szárnyán

A könyvolvasás nem csak hazánkban, világszinten is ijesztő mértékben veszíti népszerűségét főképp a fiatal generáció körében. Ebben a helyzetben szépirodalmi könyvek kiadásával foglalkozni sokkal inkább kultúrmisszió, mint gazdasági érdekeltség. A Metropolis Média Kiadó is részben az olvasásra nevelést tűzte zászlójára, melynek jegyében 30 európai, szépirodalmi könyvet jelentetett meg hazánkban az elmúlt három év alatt közvetlen uniós támogatás segítségével. Azt, hogy érdemes volt-e, dr. Mund Katalin, a kiadó főszerkesztője mondta el nekünk.   

A történet

Smark Technology Zrt.

Hamisítatlan jelek

A hamisítás nem újkeletű, már a középkorban is létező probléma volt, mely mára külön iparággá nőtte ki magát. A termékek hamisítása komoly károkat okoz a gazdaságnak, a vállalatoknak és feladja a leckét a hatóságoknak. Folyamatos a harc a szellemi tulajdonjogok védelme érdekében, mégis gyakran kíséri tehetetlenség a világszintű jelenséget. A miskolci Smark Technology Zrt. fejlesztései nyomán azonban a világon elsőként és egyedülálló módon megszületett a fekete gazdaság egyik lehetséges ellenfele: a NanoSign. Miért és hogyan állhat nyerésre ez a nanotechnológiás jelölés, Szentléleki László, a cég jelenlegi vezérigazgatója mondta el nekünk.

A történet
Árulkodó mikrobiom
Kötélbiztos segítség
Energiatárolás – gazdaságosan és környezettudatosan