Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

MOST – Híd a balkáni zenéhez

A történet
MONITOR: sporttal a munkaerőpiacon való helytállásért
Az alulról szerveződő sportdiplomáciáért!
A Down-szindrómás személyek munkavállalásáért!

Független Színház Magyarország

Roma hősök a színházban, az oktatásban és a mindennapokban

Kik a hősök? Milyen értékek mentén, milyen kihívásokat megválaszolva hozzák döntéseiket? A drámai hősök nyomán hogyan fedezhetem fel magamban és a másikban a hőst? Hogyan segíti mindez egymás megértését, a kommunikációs és vitakultúra fejlődését, az eltérő nézőpontokkal szembeni nyitottabbá válást és az együttműködési készségek javulását? Az Erasmus+-támogatással megvalósuló Roma hősök projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A négytagú nemzetközi konzorcium vezetője a Független Színház Magyarország, Illés Márton projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

„A zene láthatatlan aranyhíd, amely összeköti a föld valamennyi emberét.”

A Zenehíd projekt címe és szellemisége Bartók Béla idézett gondolatára épül. A zene hidat jelent a projektben résztvevő európai országok és népek, a zenét hallgató különböző korosztályok, különböző társadalmi rétegek és csoportok, valamint a zeneművek előadói és hallgatói között. A Creative Europe program Kultúra alprogramjának támogatásával megvalósuló négy külföldi és három magyar művészeti szervezet együttműködési projektjének koordinátora a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány. Ferenczi Anna projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért

Hogyan lehetne erősíteni a fogyatékossággal élő személyek társadalmi szerepvállalását? Hogyan biztosítható, hogy másokkal egyenlő módon, teljes mértékben vehessenek részt a társadalmi életben? Az Erasmus+-program támogatásával megvalósuló myPart projekt ezeket a kihívásokat válaszolja meg. A projekt alapelvei a részvétel és a befogadás. A négytagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Független Színház Magyarország

Európai roma színház: a kortárs kulturális örökség alakítja a jövőnket

A roma színház a nagyközönség számára még ismeretlen, mert bár professzionális csoportok működnek számos európai országban, de elszigetelten, egymáshoz és a mainstream színházi szakmához sem kapcsolódva. Hogyan tudnának kilépni ebből a láthatatlanságból és nemzetközi hálózatot alkotva a nagyközönség számára is láthatóvá válni? A Creative Europe-program támogatásával megvalósuló European Roma Theater projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A négytagú nemzetközi konzorcium vezetője a Független Színház Magyarország, Illés Márton projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

V4-együttműködés: a sporttal a veszélyeztetett fiatalok felkarolásáért

Miként lehetne minél hatékonyabban használni a sportot a szegénység és társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett fiatalok felkarolásában? Hogyan lehetne az olyan értékeken keresztül, mint a fair play, az egyenlőség, a csapatmunka és a tisztelet megtanítani a fiatalokat a felmerülő konfliktusok kezelésre, a sztereotípiák és a diszkrimináció oldására, a párbeszéd és az együttműködés elősegítésére? Az Erasmus+ támogatással megvalósuló V4: Football for Good Visegrad Network e kérdéseket válaszolja meg a football3 módszer segítségével. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet
Európai filmek az innovatív filmpedagógiáért
Sportklubok az egészségért!
Neuroandragógia a kirekesztés ellen