Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Tárd fel európai kulturális örökségedet!

A történet
Az északi pocok élőhelyének helyreállításáért
A homoki kocsányos tölgyesekért
PlanUp projekt – az ambiciózusabb Nemzeti Energia és Klímatervekért

Magyar Taekwondo Szövetség

BePART - Befogadás a sport révén a jobb társadalomért!

A „BePART - Befogadás a sport révén a jobb társadalomért” projekt a társadalmi kirekesztés problémájára keres megoldást a harcművészeteken keresztül. Nemzetközi együttműködés keretében azokat az edzőket és oktatókat segítik, akik taekwondóval próbálják elérni a hátrányos helyzetű fiatalokat. A projektet a Bolgár Taekwondo Szövetség vezetésével megvalósító konzorcium magyar tagján, a Magyar Taekwondo Szövetségen keresztül mutatjuk be. Kiss Roland projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

A kulturális örökség oktatása videojátékokkal

Hogyan oktathat és szórakoztathat egy videójáték egyszerre? Az ERASMUS+ program által támogatott CO-GAME projekt remek példát nyújt erre. A programban résztvevő diákok közösen hoztak létre olyan videojátékokat, amelyeket különböző történelmi események, személyek és helyszínek inspiráltak. Az alkotás hatékonyan fejleszti a tanulók stratégiai, logikai, történetalkotási és programozási képességeit. A LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. a projektet megvalósító nemzetközi konzorcium magyar tagja. Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Neuroandragógia a kirekesztés ellen

Hogyan tanulhatnak hatékonyan felnőttként azok, akik iskolai kudarcot éltek át a múltban, akik gyerekként vagy tinédzserként sikertelennek érezték magukat, vagy akik nem látnak semmilyen lehetőséget a szellemi, szakmai és személyes fejlődésükre életkoruk, betegségük vagy gazdasági helyzetük miatt? Neuroandragógia a kirekesztés ellen című ERASMUS+-projekt számukra keresi a megoldást. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft., Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

A totalitárius állam cenzúrájának áldozatainak emlékére

Milyen lehetőségeik voltak a totalitárius diktatúrákban a hivatalos ideológiától eltérő állásponttal rendelkező művészeknek? Az 1945–89 közötti kelet- és közép-európai „ellenkulturális” művészet áldozatainak örökségét tárja fel a Europe For Citizens program támogatásával megvalósuló EUnderground projekt. A héttagú nemzetközi konzorcium projektvezetője a magyar LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Life4Oak Forests

A Natura 2000 tölgyerdők biológiai sokféleségének növeléséért

Az intenzív emberi használat következtében a tölgyes erdőkben csökken a biológiai sokféleség. A LIFE program által támogatott Life4Oak Forests projekt célja természetvédelmi erdőkezelési beavatkozásokkal ennek a folyamatnak a megfordítása. A projektet megvalósító magyarolasz konzorcium projektmenedzserével, Fidlóczky Józseffel beszélgettünk.

A történet
A városi hősziget-hatás csökkentése a zöld infrastruktúra fejlesztésével és kiaknázásával
Biztonságtudatosság növelése a téli hegyi sportokban
Az emberek és nagyragadozók együttélésének elősegítése