Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Program: COSME

Magyar Turisztikai Ügynökség

Budapest

A Kárpát-medence édenkertje

Az igényes, autentikus turizmusra és a rejtett kincsek bemutatására épít a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) elnevezésű pályázat. A nyertesek kiérdemelten viselhetik az EDEN-i címet, mellyel közvetlen brüsszeli promóciós támogatás jár a COSME Programban. A Magyar Turisztikai Ügynökség már tíz éve koordinátorként működik közre a kevéssé ismert helyek felfuttatásában, legutóbbi sikeres projektjükre 50 000 euró támogatást kaptak.

A történet

ArchEnerg

Budapest

Együtt az együttműködésért

Közép-kelet-európai klaszterhálózatot alakít ki a megújuló és környezeti technológia területén az ArchEnerg klaszter. Az öt országot felölelő konzorcium vezetője a magyar tag, mely 51 000 euró közvetlen brüsszeli forrást nyert a COSME pályázati programon keresztül. A szervezet elnökével, dr. Bulkai Dénessel beszélgettünk.

A történet

INNOSKART IKT Klaszter

Székesfehérvár

Segítség - kézenfogva

A 2013-ban megalakult NATUREEF konzorcium az erőforrásokkal hatékonyan gazdálkodó, az éghajlatváltozás hatásait mérséklő gazdaság és társadalom kiépítésén munkálkodik. Nyertes COSME pályázatukban az Európán túli országok piacait akarják meghódítani klasztertagjaik termékeivel. Az Innoskart 36 915 euró közvetlen forrást kapott a programban való részvételre.

A történet

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Hévíz

Kössük fel a sportcipőt!

Az idős korosztály számára fejleszt turisztikai terméket a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. A főként skandináv országokat megszólító Off to spas projekt Hévíz és Kovászna példáján keresztül szeretné forradalmasítani a gyógy- és termálturizmust.  A közvetlen brüsszeli COSME programban a konzorcium 208 565 euróból valósítja meg terveit, melyekről Horváth Orsolya ügyvezetővel beszélgettünk.

A történet