Vissza

NYERŐMAGYAROK.eu - Az ember a siker mögött

 Nyitólap  Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 

Edunet

Budapest

Mérnék a pedagógusok elkötelezettségét

Legutóbbi alkalommal az elveszett generációt megcélzó projektjükről beszélgettünk, amely azóta Nívódíj-jelölt lett (korábbi cikkünk ide kattintva érhető el). Kovács Anikó, az Edunet és az Engagement & Beyond projektvezetője azt mondja, most eleve „forró krumpli” az elkötelezettség témája a munka világában, hiszen hozzájárul többek között a szervezetek innovációs teljesítményéhez. Az Edunetnél nem véletlenül gondolják úgy, hogy nagy segítséget tudnának nyújtani a friss projektjükkel, amellyel Magyarország minél több oktatási intézményét el szeretnék érni.

– Hogy az elhivatottságot egzakt módon hogyan lehet mérni, egyelőre számunkra is kérdés – mondja Kovács Anikó –, még a projekt elején vagyunk, az alapozó tanulmányt most összegezzük. A projekt egyik alapvető problematikáját az is adja, hogy angol nyelven három kifejezést is ismernek az elkötelezettségre (engagement, commitment, agency), de mindhárom verzió árnyalatokban mást és mást takar. A szakirodalom is többféle definíciót ad az elkötelezettségre, ezért a következő projekttalálkozónk éppen ezt a kérdést hivatott pontosítani. Az alapozó tanulmányban mindenképpen definiálni fogjuk, hogy a projektünkben mit értünk elkötelezettség alatt, és a kifejezés mi/ki iránti elkötelezettséget jelent számunkra.

EdunetKovács Anikó projektvezető, Edunet

Felevetésemre, hogy amennyiben a pedagógusok elkötelezettségét veszik górcső alá, óhatatlanul előkerül a burnoutszindróma problematikája, Kovács Anikó elmondja: a projekt egyfajta ellenpólusként érinti a kiégés tárgykörét is. – Amikor elindultunk a pályázattal, alapvető gondolatunk volt az is, hogy nagyon sok a kiégett vagy kiégettségnek erősen kitett pedagógus, és ez egy olyan téma, amellyel mindenképpen érdemes foglalkozni. Vannak ugyan rá eszközök, de nem találtunk eléggé szofisztikált módszert – magyarázza a projektvezető, hozzátéve, hogy léteznek természetesen kiégés elleni, illetve azt megelőző eszközök és tréningek, de az elkötelezettséggel és annak mérésével harmonizálva nem találtak kellően szofisztikált megoldást.

Hozzáteszi: – Az a szándékunk, hogy olyan mérőeszközt, pontosabban önbevallásos kérdőívet fejlesszünk, amely alapján egyrészt az intézményvezető kap – természetesen a személyiségi jogokat, a kitöltők anonimitását szem előtt tartva – egy általános elkötelezettségi térképet a saját szervezetéről, másrészt a válaszadók is egyénileg visszajelzést kaphatnak arról, hogy milyen szintű az elkötelezettségük. Így az anonim, webalapú visszajelzési rendszerünkkel tulajdonképpen párhuzamos módon szeretnénk fejlődési lehetőséget kínálni az intézménynek és az egyénnek is. Az elkötelezettség mértékének változása ilyen módon visszaellenőrizhető a kérdőív újbóli kitöltésével például a tanév végén, amennyiben az intézmény a tanév során részt vesz a fejlesztési folyamatban.

Edunet
Párhuzamos módon adnának fejlődési lehetőséget az intézménynek és a pedagógusnak
Fotó: Shutterstock

De a projekt nem áll meg itt. A projekttagok kidolgoznak egy olyan módszertant, amelynek segítségével cselekvési tervet lehet készíteni arra vonatkozóan, hogy az intézményvezető mit tehet a későbbiekben a kollégák elhivatottságának növelése érdekében. Az anonim kitöltőknek pedig egy személyre szabott tudástárat (forrásanyagot) generálnak, amely időről időre automatikusan motivációs írásokat, hivatást támogató segédanyagokat bocsájt rendelkezésre az adott személynek. 

A projektben a tagok vállalták, hogy nemcsak megalkotják a tervek szerint négy nyelven elérhető mérőeszközt és a visszajelzés módszereit, de elkészítenek egy kézikönyvet is, amely segít elsajátítani a kérdőív használatát, és ezáltal fenntarthatóvá teszi azt. Az Edunet koordinálta projekt partnerei a Krakkói Pedagógiai Egyetem (Lengyelország), a brit Train’d Up Limited, a müncheni Euro-Trainings-Centre és a hazai Connect Media Kft.


Megnyílik előttük a világ
Legyen újra trend cukrászdába járni!
Mozgásba hozzák Európa diákjait
Az Ormánságra nyitják Európát
Veszprémiek a vendéglátás jó híréért
Meg kell előzni
a tanárok kiégését

Új idők új szele a cirkuszban
Megéri helyben maradni
A hajléktalanság közös probléma
Kudarckerülőből hasznos munkaerő
Az önkéntesség sorsfordító is lehet
Le a műanyaggal!
Vissza a földekre!
Nézz szembe az űrrel!
Zöldséget a közösből
Előny a hátrányból
Közösségteremtő mozgás
Változni kihívás
Cukrászatban utazik
Több van benned, mint gondolnád!
Inaktivitásból proaktivitás
„Kisolimpia” nagy tervekkel
Sportos kapcsolatépítés
Szemléletváltás a fogyatékosságügyben
Döntést hozni tudni kell
Gépészeti iskolások a világ körül
Ötletelj, vállalkozz!
Karrier és természetvédelem?
Flow-élmény az énekórán
Tegyünk többet a betegbiztonságért!
Sporttudatosabb iskolákat!
Történetmeséléssel az önkép fejlesztéséért
Az egészséges család-óvoda kapcsolat
A magyar animáció Európa térképén
Felívelőben a magyar strandröplaba
A méhészeti workshoptól az üvegfújásig
Nemzetközi szakértői hálózat a jövő boraiért
Fel kell készülni az extrém végletekre
Labor az online fogyasztói jogokért
Szoftver a jövőnek
Bántalomra oltalom
A kommunizmus igazi arca
Fenntartható múzeumügy
Biztos lábakon külföldön
Az ellenállás kultúrája
Útmutatás az élethez
A gyerekek nyelvén
Művészettel a szemét ellen
Impresszum| Jogi nyilatkozat| Kapcsolat