Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Program: Europe for Citizens

Magyarkanizsa Önkormányzata

Magyarkanizsa

Magyarkanizsa: helyben érvényesülni

Fejlesztenek, pályáznak, összefognak, nyernek. Irigylésre méltóan sikeres munkát végez a Magyarkanizsán működő Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ, amelynek vezetői 2005 óta beleásták magukat a hazai és külföldi pályázati lehetőségekbe. Bár a szerb határ túlsó felén vannak, több közvetlen brüsszeli forrásra nyertek már támogatást, köztük a Europe for Citizens Testvérvárosi találkozókra – legutóbb 116 000 eurót. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere látogatott el hozzánk.

A történet

Nemzeti Emlékezet Bizottsága

Budapest

A kommunizmus igazi arca

A kommunista diktatúra igazi arcának bemutatását szorgalmazza a kelet-közép-európai országok társulásával létrejött Vasfüggönyök mögött projekt. A középiskolás diákokat megmozgató programsorozat koordinátora a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB), amely közvetlen brüsszeli forrásból 92 250 eurót nyert a terv megvalósítására.

A történet

Solymár Nagyközség Önkormányzata

Solymár

Együtt a fiatalság

10 000 euró közvetlen brüsszeli támogatásban részesült Solymár Nagyközség Önkormányzata, amit a “Solymári búcsú egy összetartóbb Európáért” című rendezvény megszervezésére fordítottak a Europe for Citizens Program forrásaiból. A hagyományőrző programra és egyben testvérvárosi-találkozóra a németországi Wüstenrotból és a székelyföldi Csíkpálfalváról érkeztek vendégek. A 2015 őszén lezajlott eseményről és a testvérvárosi kapcsolatok értékéről Dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere nyilatkozott.

A történet

RGDTS Nonprofit Kft.

Budapest

Fiatalok a roma integrációért

Hogyan lehet eszköze az önkéntesség a roma integrációnak? Miként lehet a roma és nem roma fiatalok közti párbeszédet elmélyíteni? Ezeket a kérdéseket kutatja a Volunteering – Citizens Tools for Roma Inclusion projekt, melyet a Europe for Citizens közvetlen brüsszeli program forrásaiból finanszíroztak. A koordinátor RGDTS Nonprofit Kft. 97.500 eurót nyert a megvalósításra, Herfort Marietta és Szabó Orsolya mesélt a részletekről.

A történet

Kisvárda Önkormányzata

Kisvárda

Testvériség Kisvárdán

Két alkalommal is szervezett testvérvárosi találkozót Kisvárda önkormányzata a Europe for Citizens forrásaiból – legutóbb 22 000 euróból. A korábban elhanyagolt kapcsolatok felélénkítésére rendezték meg az együttlétet először 2012-ben, majd 2016 nyarán. A mintegy kétszáz fős rendezvényeken főként fiatalok vettek részt, hogy a személyes találkozások által erősödhessen a kötelék a résztvevő országok között. A projekt hosszú távú célja, hogy növelje az Európai Uniós polgári öntudatot, és népszerűsítse az összeurópai értékeket.

A történet

„Csepp a tengerben” Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány

Budapest

Útmutatás az élethez

Állami gondozott fiataloknak és a velük dolgozó szakembereknek életre szóló élményt jelentett a Balatonakaliban megrendezett Álomalapítás Európában elnevezésű találkozó, melyet a Csepp a Tengerben Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány szervezett meg 2015 nyarán. A projektet 20 000 euróból, a közvetlen európai uniós Europe for Citizens Program támogatásából finanszírozták. Restár Zsófia projektmenedzser mesélt a találkozóról.

A történet