Erasmus+

Darts4Blind: sporttal a gyengénlátók jobb társadalmi beilleszkedéséért


Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

A történet
 forint*48 698 022 282 forint*
azaz  euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
azaz 136 409 026 euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
*a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamát figyelembe véve.

Országos Széchényi Könyvtár

Creative Europe

A hiteles digitális információkért – az EODOPEN projekt

A könyvtárak világszerte olyan új kihívásokkal szembesülnek, mint a digitalizálandó szövegek szerzői jogi helyzetének tisztázása, a digitalizált vagy digitálisan született szövegek elérhetővé tétele a felhasználók számára és a digitális információk hitelességének biztosítása. A Creative Europe-program támogatásával megvalósuló EODOPEN projekt ezeket válaszolja meg. A nemzetközi partnerség magyar tagja az Országos Széchényi Könyvtár - Lendvay Miklós projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Budapesti Közlekedési Központ

DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban

Hogyan férhetnek könnyebben hozzá a közlekedési információkhoz a vak és gyengénlátó utasok? Milyen új szolgáltatások biztosítanák számukra az egyenlő bánásmódot? Hogyan tehető a közlekedési létesítmények környezete befogadóbbá és akadálymentesebbé? A DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban elnevezésű, az Európai Unió Interreg Danube kutatás-fejlesztési keretprogramjából finanszírozott program ezekre a kérdésekre keresi a választ. A projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó utasok számára teljes mértékben, önállóan hozzáférhetővé tegye a repülőtereket, kikötőket, illetve a vasút- és buszállomásokat. A transznacionális kezdeményezéshez a Budapest Airport és a Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozott. Borsi Dáviddal, a BKK szóvivőjével beszélgettünk.

A történet

Ludwig Múzeum

Creative Europe

Az anyagon túl: digitális és digitalizált kiállítások

Hogyan emelhetjük át kulturális örökségünket az online térbe? Hogyan digitalizálhatóak a kiállítások? Milyen technológiai újítások és új módszerek segítik a pontosabb és részletesebb dokumentálásukat? A BEYOND MATTER projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ.  A Creative Europe program nagy együttműködés kategóriájában nyertes projektet megvalósító konzorcium magyar tagja a Ludwig Múzeum, Feigl Fruzsina projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Trafó Kortárs Művészetek Háza

Creative Europe

A szabadság, a migráció és az identitás kutatása egy történelmi perspektívából

Hogyan jeleníthetik meg különböző művészeti koncepciók a szabadság, a migráció és a függetlenség témáját, és hogyan érhetőek el ezeken keresztül a szélesebb néprétegek? A Kreatív Európa Program nagyobb együttműködések pályázatán nyertes Liberty projekt ezt a kérdést válaszolja meg. A nemzetközi partnerség magyar tagja a Trafó Kortárs Művészetek Háza. Nagy Zsuzsi projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

LIFE

Kis kígyó, nagy bajban

A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása

Legveszélyeztetettebb gerincesünk, a rákosi vipera, amely élőhelyeinek eltűnése miatt sodródott a kipusztulás szélére. Hazánkban a rákosi vipera megőrzését szolgáló védelmi munka 2004 óta tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vezetésével. A két Best of the Best díjjal elismert, Európa legsikeresebb természetvédelmi programjai közé választott Rákosi vipera védelmi program 2019-ben harmadjára nyert az Európai Unió LIFE programjának pályázatán. Halpern Bálint projektvezetővel beszélgettünk.

A történet