LIFE

A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása

Kis kígyó, nagy bajban


Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

A történet
 forint*49 005 305 280 forint*
azaz  euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
azaz 136 125 848 euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
*a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamát figyelembe véve.

Oltalom Sportegyesület

REC

Dialect: a sport mint az integráció eszköze Európában

Milyen lehetőségeket nyújt a sport mint az integráció eszköze Európában? Hogyan segítheti elő a futball az emberi jogok érvényesülését, a toleranciát? A REC-program támogatásával megvalósuló DIALECT projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Erasmus+

myPart: az értelmi fogyatékossággal élő emberek társadalmi aktivitásáért

Hogyan lehetne erősíteni a fogyatékossággal élő személyek társadalmi szerepvállalását? Hogyan biztosítható, hogy másokkal egyenlő módon, teljes mértékben vehessenek részt a társadalmi életben? Az Erasmus+-program támogatásával megvalósuló myPart projekt ezeket a kihívásokat válaszolja meg. A projekt alapelvei a részvétel és a befogadás. A négytagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete

Creative Europe

Szabad Európa TV – Retro-futurisztikus művészeti csatorna nemzetközi együttműködésben

Hogyan tudósíthatunk a rendszerváltásról harminc év távlatából? Hogyan lehet közvetíteni határokon és időn át? Hogyan mehetünk vissza az időben, hogy megkeressük azokat a pillanatokat, amelyek később a rendszerváltás meg nem valósult lehetőségeivé váltak? A Creative Europe-program támogatásával megvalósuló Szabad Európa TV projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A nemzetközi együttműködés koordinátora a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete, Berecz Zsuzsa projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Független Színház Magyarország

Creative Europe

Európai roma színház: a kortárs kulturális örökség alakítja a jövőnket

A roma színház a nagyközönség számára még ismeretlen, mert bár professzionális csoportok működnek számos európai országban, de elszigetelten, egymáshoz és a mainstream színházi szakmához sem kapcsolódva. Hogyan tudnának kilépni ebből a láthatatlanságból és nemzetközi hálózatot alkotva a nagyközönség számára is láthatóvá válni? A Creative Europe-program támogatásával megvalósuló European Roma Theater projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A négytagú nemzetközi konzorcium vezetője a Független Színház Magyarország, Illés Márton projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért

Erasmus+

A környezetbarát sportért!

Hogyan járulhatunk hozzá aktívan az éghajlatváltozás mérsékléséhez és a természet védelméhez, úgy, hogy közben sporttevékenységet is végzünk? Ezt a kihívást válaszolja meg az Eco-Friendly Sports projekt.  A nyolctagú Erasmus+ sport-együttműködési partnerség konzorciumvezetője a szlovák Fejlesztési, Oktatási és Munkaügyi Szövetség, a magyar partner a Budapesti Egyesület a Nemzetközi Sportért. Garamvölgyi Bence projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet