Creative Europe

MOST – Híd a balkáni zenéhez


Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft.

A történet
 forint*46 903 622 940 forint*
azaz  euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
azaz 132 496 110 euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
*a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamát figyelembe véve.

Független Színház Magyarország

Erasmus+

Roma hősök a színházban, az oktatásban és a mindennapokban

Kik a hősök? Milyen értékek mentén, milyen kihívásokat megválaszolva hozzák döntéseiket? A drámai hősök nyomán hogyan fedezhetem fel magamban és a másikban a hőst? Hogyan segíti mindez egymás megértését, a kommunikációs és vitakultúra fejlődését, az eltérő nézőpontokkal szembeni nyitottabbá válást és az együttműködési készségek javulását? Az Erasmus+-támogatással megvalósuló Roma hősök projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A négytagú nemzetközi konzorcium vezetője a Független Színház Magyarország, Illés Márton projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

Creative Europe

„A zene láthatatlan aranyhíd, amely összeköti a föld valamennyi emberét.”

A Zenehíd projekt címe és szellemisége Bartók Béla idézett gondolatára épül. A zene hidat jelent a projektben résztvevő európai országok és népek, a zenét hallgató különböző korosztályok, különböző társadalmi rétegek és csoportok, valamint a zeneművek előadói és hallgatói között. A Creative Europe program Kultúra alprogramjának támogatásával megvalósuló négy külföldi és három magyar művészeti szervezet együttműködési projektjének koordinátora a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány. Ferenczi Anna projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

Erasmus+

V4-együttműködés: a sporttal a veszélyeztetett fiatalok felkarolásáért

Miként lehetne minél hatékonyabban használni a sportot a szegénység és társadalmi kirekesztés által veszélyeztetett fiatalok felkarolásában? Hogyan lehetne az olyan értékeken keresztül, mint a fair play, az egyenlőség, a csapatmunka és a tisztelet megtanítani a fiatalokat a felmerülő konfliktusok kezelésre, a sztereotípiák és a diszkrimináció oldására, a párbeszéd és az együttműködés elősegítésére? Az Erasmus+ támogatással megvalósuló V4: Football for Good Visegrad Network e kérdéseket válaszolja meg a football3 módszer segítségével. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

Oltalom Sportegyesület

Erasmus+

MONITOR: sporttal a munkaerőpiacon való helytállásért

A sportszervezetek fontos szerepet játszanak abban, hogy a fiatalok olyan készségeit is fejlesszék, amelyekkel jobban helyt tudnak állni majd a munkaerőpiacon. De mennyire eredményes ez a tevékenységük? Hogyan lehet ezt egységesen mérni és értékelni? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg az Erasmus+-támogatással megvalósuló MONITOR projekt. A nemzetközi konzorcium magyar tagja az Oltalom Sportegyesület – Gottgeisl Dóra projektkoordinátorral és Rákos András elnökkel beszélgettünk.

A történet

Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség

Erasmus+

Az alulról szerveződő sportdiplomáciáért!

Az alulról szerveződő sport nemzetközi tevékenységei kevesebb figyelmet kapnak, és a szabadidő-, a diák- és hallgatói sport sem jelenik meg úgy a közgondolkodásban mint a diplomácia egyik eszköze. A Grassroots Sport Diplomacy Erasmus+ projekt célja – az EU sportprioritásaival összhangban – a sport szerepének erősítése az európai szintű nyilvános diplomáciában. A tíztagú konzorcium vezetője a Nemzetközi Sport és Kultúra Szövetség (ISCA), a magyar tag a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ). Garamvölgyi Bence projektszakértővel beszélgettünk.

A történet