Erasmus+

A Down-szindrómás személyek munkavállalásáért!


Down Alapítvány

A történet
 forint*46 022 111 556 forint*
azaz  euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
azaz 132 247 447 euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
*a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamát figyelembe véve.

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Creative Europe

Európai filmek az innovatív filmpedagógiáért

Hogyan fejleszthető a leghatékonyabban ma a fiatalok médiaismereti és kritikai gondolkodása? Hogyan készíthetjük fel a gyerekeket az audiovizuális média ​​által kiváltott hatásokra? Az EUforia MEDIA-projekt a média- és filmoktatás fejlesztését nemzetközi hálózaton keresztül valósítja meg. A háromtagú nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft. – Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség

Erasmus+

Sportklubok az egészségért!

Magyarországon, akárcsak szerte Európában a sportegyesületek fókuszában jellemzően a versenysport áll. Pedig a klubok a sportlétesítményeikben professzionális környezetben és profi edzőkkel egészségfejlesztő testmozgás-szolgáltatást is nyújthatnának a lakosság részére. A Sportklubok az egészségért (SCforH) Erasmus+-projekt célja az erre való ösztönzés. A tizennyolctagú konzorcium vezetője a Zágrábi Egyetem Kineziológiai Kara, a magyar tag a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ). Veress Réka projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet

LATERNA MAGICA Nonprofit Kft.

Erasmus+

Neuroandragógia a kirekesztés ellen

Hogyan tanulhatnak hatékonyan felnőttként azok, akik iskolai kudarcot éltek át a múltban, akik gyerekként vagy tinédzserként sikertelennek érezték magukat, vagy akik nem látnak semmilyen lehetőséget a szellemi, szakmai és személyes fejlődésükre életkoruk, betegségük vagy gazdasági helyzetük miatt? Neuroandragógia a kirekesztés ellen című ERASMUS+-projekt számukra keresi a megoldást. A nemzetközi konzorcium magyar tagja a LATERNA MAGICA Nonprofit Kft., Bíró Dániel projektvezetővel beszélgettünk.

A történet

Magyar Diáksport Szövetség

Erasmus+

Az Európai Diáksport Napja: sporttal a magabiztos diákokért!

A magyar ötletből létrejött Európai Diáksport Napja az európai sportesemények csúcstartója, melynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportol. A projektvezető Magyar Diáksport Szövetség az Európai Unió mozgásösztönző tevékenységének zászlóhajója: elkötelezettek az iránt, hogy minél több országban szóljon szeptember utolsó péntekje az egészségtudatosságról és a minőségi testmozgásról. Szilágyi Andrea kommunikációs vezetővel beszélgettünk.

A történet

Down Alapítvány

Erasmus+

#IDoSport: sporttal az értelmi fogyatékossággal élőkért!

Az értelmi fogyatékkal élők közül keveseknek van esélyük a teljes körű önállóságra. A tendencia megfordításához az egyik kulcsszó az inklúzió, amelynek megvalósításához pedig a sport töltheti be a híd szerepét. Az #IDoSport Erasmus+ projekt célja, hogy az értelmi fogyatékkal élők minél önállóbban, minél több lehetőséget igénybe véve sportolhassanak. A konzorcium magyar tagja a Down Alapítvány – Tóth Ádám projektkoordinátorral beszélgettünk.

A történet