Erasmus+

Önismeret- és pszichológiai készség-fejlesztés az ifjúságsegítőknek


Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

A történet
 forint*49 653 241 113 forint*
azaz  euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
azaz 139 084 709 euró az oldalon szereplő projektek
közvetlen brüsszeli forrásból elnyert összege
*a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamát figyelembe véve.

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

LIFE

A kislilik élőhelyének védelmében!

A Magyarországon is fokozottan védett kislilik vándormadár. A LIFE-program támogatásával megvalósuló projekt éghajlati változásokhoz alkalmazkodó élőhelyek hálózatának kialakításával célozza a faj védelmét. A nemzetközi együttműködés magyar tagja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Szabó Gyulával, a HNPI természetmegőrzési osztályának vezetőjével beszélgettünk.

A történet

Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Erasmus+

SAGA: a gasztronómia és az élelmiszeripar területén működő szociális szövetkezetekért

Számos olyan vidékei terület küzd az elnéptelenedés okozta gazdasági kihívásokkal, ahol a gazdag kulináris örökség és az élelmiszertermelés lehetőséget teremthetne az ott élők számára. Az Erasmus+ támogatással megvalósuló SAGA projekt célja, hogy az ezen a területen működő szociális szövetkezeteket segítse a kihívások megválaszolásához szükséges készségek és kompetenciák fejlesztésével, valamint új szociális szövetkezetek létrehozásának támogatásával. A nemzetközi konzorcium vezetője a DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft., Kiss Anikó vezető projektmenedzserrel beszélgettünk.

A történet

Szépírók Társasága

Creative Europe

Kortárs irodalmat az iskolákba!

Hogyan lehet népszerűsíteni a kortárs európai irodalmat a fiatalok körében az iskolákban? Milyen korszerű megoldásokat alkalmazhatnak ennek érdekében a pedagógusok? A BE(P)ART – Grow with Arts című Creative Europe-program támogatásával megvalósuló nemzetközi együttműködés ezeket a kérdéseket válaszolja meg. A partnerség magyar tagja a Szépírók Társasága, Czinki Ferenc alelnökkel beszélgettünk.

A történet

MAVIR ZRt.

LIFE

Akadálymentes égbolt a Duna felett a madarak védelmében

Hogyan óvhatjuk meg a vadon élő madarakat a nagyfeszültségű távvezetékekkel való ütközéstől? Melyek a leghatékonyabb megoldások az összeütközés elkerülésére és hogyan alkalmazhatók? A LIFE program támogatásával megvalósuló Danube Free Sky projekt ezekre a kérdésekre keresi a választ. A hét országból érkező tizenöt partner részvételével megvalósuló együttműködés magyar tagja a MAVIR ZRt., Bíró Györggyel, a MAVIR környezetvédelmi szakértőjével, projektmenedzserrel beszélgettünk.

A történet

BGéSzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium

Erasmus+

Műszaki iskolások nemzetközi tapasztalatszerzésen

A BGéSzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium számos Erasmus+-projektben vett részt. Fontosnak tartják, hogy diákjaik és tanáraik nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek, szakmailag fejlődjenek és minél jobban kinyíljon számukra a világ. Fábián Zoltán igazgatóval beszélgettünk.

A történet